Ce este Crestemidei?

Ai vrut mereu sa schimbi Romania? Acum poti!

Crestemidei este cea mai buna modalitate de a contribui la realizarea tuturor ideilor grozave pe care le ai sau iti doresti sa le vezi realizate in Romania. Crestemidei transforma o donatie intr-o recompensa pentru tine si pentru comunitate!

Cine poate inscrie proiecte pe Crestemidei.ro?

Oricine are proiecte creative, bazate pe idei sau concepte noi sau pe utilizarea unora existente in modalitati inovatoare. Proiectul trebuie sa genereze valoare pentru o comunitate, sa ofere o solutie inovatoare, o perspectiva noua, sa contribuie la cunoastere. Rezultatele trebuie sa fie clare, la fel si perioada de realizare a proiectului.

Pe Crestemidei NU vei regasi cauze umanitare sau proiecte care contribuie la imbunatatirea conditiei unei singure persoane. Sunt organizatii care se ocupa de asta mai bine decat noi.

Proiectele pot veni din partea persoanelor fizice, grupurilor formale sau informale, organizatiilor non-profit din Romania. Cerem dovada unei activitati anterioare minime in domeniul ales, asta pentru a ne asigura ca exista experienta si capacitate pentru implementarea proiectului propus.

Domeniile regasite pe Crestemidei:

 1. Film/documentar
 2. Pictura
 3. Sculptura
 4. Arhitectura
 5. Dans
 6. Fotografie
 7. Tehnologie
 8. Educatie
 9. Sanatate
 10. Sport
 11. Comunitate
 12. Writing & publishing
 13. Muzica
 14. Teatru
 15. Design/grafica
 16. Moda
 17. Mediu

Cum functioneaza Crestemidei?

Proiectul este inscris pe platforma si aprobat de echipa Crestemidei. Initiatorul stabileste un numar maxim de zile (90) in care strange fondurile de care are nevoie. Suma pe care doreste sa o stranga este stabilita de catre initiator si revizuita de catre echipa Crestemidei.

Initiatorul are la dispozitie instrumentele necesare pentru a-si promova proiectul online (optiuni de distribuire de continut, inserare de continut pe alte site-uri/bloguri, distribuire video proiect).

Echipa Crestemidei promoveaza la randul ei proiectele inscrise printre parteneri si potentiali sustinatori.

La sfarsitul celor maxim 90 de zile, initiatorul primeste fondurile stranse daca proiectul a atins suma propusa. Daca suma stabilita initial nu a fost atinsa, fondurile sunt redistribuite de catre donator catre alte proiecte active sau sunt returnate la solicitarea acestuia.

Recompensele oferite pentru fiecare sustinator sunt responsabilitatea initiatorului proiectului si acesta se angajeaza sa le livreze conform unui calendar stabilit in momentul primirii finantarii si prezentate in campanie.

Cum sunt selectate proiectele?

Dupa incarcarea unui proiect pe Crestemidei, acesta intra in procesul de evaluare realizat de echipa noastra. Procesul poate dura mai multe zile sau saptamani, durata lui depinde de usurinta de comunicare cu initiatorul proiectului.

In acceptarea unui proiect pe Crestemidei luam in considerare capacitatea initiatorului de a-l implementa, experienta acestuia in domeniul vizat, acuratetea bugetului, tipurile de cheltuieli incluse. Verificam proiectele cu experti in domeniu pentru a ne asigura ca sansele lor de reusita conform descrierii din campanie sunt cat de ridicate posibil.

Ne rezervam dreptul de a refuza proiecte care nu respecta criteriile de mai sus si asupra carora suntem consiliati sa le respingem.

Cati bani strang pe Crestemidei?

Cati bani poti! Suma pe care o stabilesti pentru campania proprie trebuie justificata de un buget mai detaliat, care sa sustina solicitarea pe care o faci.

Te rugam sa iei in considerare stabilirea unui obiectiv financiar ce pare realizabil de catre tine si echipa ta in timpul pe care il alegeti pentru desfasurarea campaniei. In plus, tine cont de faptul ca o campanie ce nu isi atinge obiectivul financiar nu primeste contributiile stranse.

De ce finantare “totul sau nimic”?

Pe Crestemidei alegem sa nu finantam proiecte ale caror campanii nu si-au atins obiectivul financiar.

Fiecare sustinator ofera o suma de bani ce ii aduce bucuria contribuirii la realizarea proiectului precum si propria recompensa in functie de valoarea sustinerii. Daca suma nu este stransa in totalitate, proiectul nu poate respecta obiectivele initiale si nimeni nu primeste ceea ce si-a dorit.

Finantarea “totul sau nimic” obliga la o estimare mai atenta a proiectului si a obiectivului financiar stabilit, indeamna initiatorul sa isi promoveze constant proiectul si sa “traga tare” pana la sfarsit pentru a obtine ceea ce si-a propus.

Cum imi promovez proiectul?

Ai la dispozitie instrumentele necesare pentru a-ti promova proiectul online (optiuni de distribuire de continut, inserare de continut pe alte site-uri/bloguri, distribuire video proiect).

Echipa Crestemidei promoveaza la randul ei proiectele prin platforma si canalele proprii de comunicare.

De ce ar da cineva pentru proiectul meu?

Raspunsul este foarte simplu: pentru multumirea de a vedea o idee ingenioasa transformata in realitate si pentru recompense! Te rugam sa gasesti acele recompense ce pot atrage numarul maxim de sustinatori pentru proiectul tau. Cautam recompense limitate, cu o valoare emotionala mare, ce pot oferi o experienta speciala celor care le primesc. Exemple: o auditie in premiera, schite nepublicate, mentionarea numelui pe coperta, participare la testarea prototipului.

Recompensele iti ofera sansa de a raspandi vestea despre proiectul tau si de a-ti castiga noi sustinatori.

Cum mentin legatura cu sustinatorii proiectului meu?

Fiecare proiect are o sectiune speciala in care poti scrie despre evolutia proiectului, poti include poze si link-uri.

Cum primesc banii?

Banii sunt virati in contul initiatorului proiectului, Crestemidei pastrand o taxa de 7% din suma stransa. In momentul finalizarii campaniei cu atingerea obiectivului, initiatorul proiectului va primi suma intreaga minus comisionul aferent platformei si cele retinute de terte parti ce opereaza plata. Virarea fondurilor se face in baza Termenilor si Conditiilor de pe acest site.

Crestemidei vireaza bani doar in contul asociat unei organizatii non-profit sau al unei persoane fizice.

De ce retine Crestemidei o taxa?

Crestemidei este o asociatie non-profit, sursele sale de venit fiind sponsorizarile directe si procentul retinut din proiectele realizate. Procentul retinut este alocat dezvoltarii platformei si imbunatatirii promovarii proiectelor, pentru ca acestea sa stranga cat mai multe fonduri si sa schimbe Romania.

Loading