grafissimo

Un proiect din categoria Design/grafica, initiat de Cristina Mocan

  • 02 Mar 2017

   Despre caligrafie si putin despre mine. Cristina.

   https://vimeo.com/206376493

   Mulţumesc tuturor susţinătorilor mei pentru încrederea acordată! 

  Despre proiect

  Grafissimo: Arta caligrafica  transpusa in textile, tapet, decoratiuni si piese de mobilier.  Salut, eu sunt Cristina, designer grafic si de produs. In 2014 am initiat Atelierul de scris, un proiect personal prin care mi-am propus sa dezvolt un mediu de experimentare si antrenament in arta caligrafica. Acum, dupa mai bine de 2 ani, am construit o mica comunitate a celor pasionati de aceasta arta si in continuare am nevoie de voi sa o promovez in continuare.


  De ce caligrafie?

  Pentru ca scrisul de mana inseamna emotie!

  Cuvintele fac legatura intre oameni si experientele lor. Literele, sunetele se nasc in timp ce noi rezonam cu mediul si oamenii din jurul nostru. Caligrafia versus literele tastate, face ca totul, de la noi insine, la comunitatea in care lucram, sa aiba mai multa viata, sensibilitate, integritate, mai multa placere, o conexiune mai adevarata.

  Caligrafia defineste un mod de comunicare viu, personal. Functia sa decorativa a subliniat dintotdeauna atributele de personalitate si sensibilitatea creativa a celui care a realizat-o.

  Ideea de a-mi transpune lucrarile de caligrafie in obiecte de decoratiuni si piese de mobilier, a aparut firesc, fiind bazata si pe experienta mea indelungata in amenajari interioare si design de obiect.

  Grafissimo, noua marca construita sub umbrela Atelierului de Scris, isi propune in acest fel, sa devina un brand de arta caligrafica aplicata, care in primul rand sa inspire, sa pastreze vie si sa sustina pasiunea oamenilor de peste tot pentru scrisul de mana.


  COLECTIA: WORD FEELINGS


  Prima colectie de texturi, Word Feelings, consta intr-o serie de lucrari caligrafice transpuse sub forma de pattern-uri grafice pe materiale textile folosite pentru decoratiuni interioare. Fiecare caligrafie a fost realizata cu ustensile de scris diferite, clasice sau neconventionale si reprezinta o interpretare personala a semnelor grafice traditionale intr-o perspectiva contemporana.

  Pink beauty

  text: 'Beauty is a sign of intelligence' (Andy Warhol) / sumi ink, balsa wood and cola pen writing;

  Falling in

  text: 'People should fall in love with their eyes closed' (Andy Warhol) / sumi ink, cola pen and hand fingers writing;

  Wonder

  text: fragment din poezia 'Ce bine ca esti' (N Stanescu) / sumi ink, cola pen writing;

  Lorelai


  text: fragment din 'Ploaie in luna lui marte' (N. Stanescu) / sumi ink, automatic pen writing;

  'ABC'

  text: literele alfabetului / sumi ink, watercolor and ruling pen writing;

  Dream

  text: 'Papadiile se ascund de stele / fereastra e deschisa si lumea iti cade peste sprancene / fara graba as vrea sa-ti desprind din piele / sunetul copacilor din padurea unui basm...' (iv cel naiv) / automatic pen, two colors ink writing;

  LittlePrince

  text: A fost odata un mic print care traia pe o planeta cu putin mai mare decat el si care avea nevoie de un prieten. Pentru cei care cunosc viata ar fi parut mai adevarat. ('The Little Prince' - A.S.Exupery) / sumi ink, two colors automatic pen writing;

  STADIUL ACTUAL AL PROIECTULUI


  Totul a inceput de la pasiunea mea pentru caligrafie si lucrurile facute manual. Lucrand mult in mediul creativ al designului de obiect am ales colaboratorii care se potrivesc cel mai bine in ceea ce priveste materialele folosite, modul de lucru si respectarea criteriile de design. 


  Pana in prezent am finalizat imprimeurile textile pentru prima colectie home&deco. Urmeaza realizarea prototipurilor (corpuri de iluminat, perne decor, draperii si tapet) si promovarea acestora in mediul romanesc al design-ului interior.

  Mai sunt pasi de dezvoltat, precum gasirea si amenajarea unui mic showroom, dar in acest moment imi doresc sa dezvolt cea mai buna forma a produselor si sa gasesc cel mai potrivit ambalaj si mod de livrare.

  Am multe idei de pus in practica, de aceea suportul vostru este extrem de important!

  Dezvoltarea unei platforme de prezentare si magazin online este una din ideile principale pe care doresc sa o dezvolt in urma acestei campanii.


  DE CE SA SUSTII PROIECTUL GRAFISSIMO?


  Sunt aici pentru că imi doresc să continui misiunea de a promova caligrafia ca o forma alternativa de arta aflata la indemana noastra.

  Vreau să creez vizibilitate pentru potentialul creativ de care dispunem si sa ofer o sursa de inspiratie si de sustinere pentru toti cei interesati de acest domeniu.

  Sustinerea voastra aduce mai aproape indeplinirea acestui vis. Pentru aceasta am pregatit si o multime de cadouri-recompensa.

  hartie pentru ambalat cu sloganul campaniei 'Calligraphy is a poetry in motion'

  sacosa de panza cu sloganul campaniei: Calligraphy is a poetry in motion


  prosop de bucatarie imprimat cu sloganul campaniei "calligraphy is a poetry in motion'

  art print pe hartie manuala, serie limitata, special pentru aceasta campanie

  grafissimo nu este doar despre design interior sau accesorii vestimentare, este despre bucuria de a comunica trairi si trezirea potentialului creativ din noi.

  Toate fondurile campaniei vor fi alocate costurilor de productie a primei colectii de obiecte de interior, promovarii acesteia si dezvoltarea unei pagini de prezentare si magazin online

  Livrarea comenzilor catre toti sustinatorii va fi efectuata in perioada aprilie - mai 2017.


  Pentru a sustine financiar si a primi recompensele este nevoie sa iti creezi un cont la adresa: http://crestemidei.ro/login?locale=rosa mergi pe pagina proiectului Grafissimo si sa apesi butonul'Sustine acest proiect' (in partea dreapta deasupra recompenselor) . In continuare, te rugam sa urmaresti instructiunile afisate.

  Pentru orice intrebare sau dificultati la inregistrare va voi raspunde in cel mai scurt timp posibil la comentarii.

  Mai multe informatii la adresa: http://crestemidei.ro/page/FAQ

  ECHIPA PROIECTULUI


  In spatele acestui proiect ma gasesc eu, Cristina, designer si artist vizual, si care imi desfasor activitatea in cadrului studioului de design Arcasha. In ultimii 2 ani, activitatea studioului s-a diversificat, de la design grafic si decoratiuni interioare, la organizarea si dezvoltarea de proiecte de arta caligrafica. Mai multe despre cele realizate si cele viitoare pe pagina de web a studioului: http://www.arcasha.com.

  Va voi tine la curent cu derularea proiectului grafissimo pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/grafissimo/ 

  Sunt sigura ca putem realiza acest proiect impreuna.

  Mulțumesc!

  Platforma e secure și 100% okay cu cardurile voastre.


  Loading
  X