Ciocîlteul lui Brâncuşi

Un proiect din categoria Comunitate, initiat de Cufir

  • 15 Sep 2016

   Cumințenia, campania și un nou articol

   Dimineața zilei de joi ne găsește încă o dată împreună. Vă invităm să citiți despre campania Ciocîlteul lui Brâncuși, în Monumente Oltenia.

   http://www.monumenteoltenia.ro/ciocilteul-lui-brancusi-campanie-inedita-de-strangere-de-fonduri-pentru-cumintenia-pamantului/

   În continuare, pe Facebook-ul Cufir, vă invităm să vă informați și să aflați cum batem proiectul în cuie, în fiecare zi, pentru Cumințenie.

  • 13 Sep 2016

   Despre Brâncuși, curiozități și povești

   De această dată, Remus, colegul nostru harnic, vă propune să ne urmați într-o călătorie până la Hobița, unde, împreună cu doamna muzeolog, să aflăm lucruri noi și interesante despre copilăria și viața lui Brâncuși.

   https://www.facebook.com/cufir/videos/1159673870737906/

   Pe https://www.facebook.com/cufir vă așteptăm în fiecare zi cu vești proaspete despre campanie și cu povești despre Brâncuși.

  • 12 Sep 2016

   Sfori și cuie pentru Cumințenia Pământului

   Aștăzi, vă propunem să începem săptămâna împreună. Aflați din articolul despre Ciocîlteu din Banatul Azi, cum tragem de sfori și cum batem cuie pentru Cumințenia lui Brâncuși.

   http://www.banatulazi.ro/cumparati-cuie-si-spijiniti-arta-ciocilteul-lui-brancusi-sau-cum-trag-sfori-si-bat-cuie-tinerii-artisti/

   Așa cum v-am obișnuit, vă invităm să vizitați pagina de Facebook Cufir, pentru tot felul de lucruri interesante legate de campanie.

  • 11 Sep 2016

   Ce înseamnă ciocîlteu?

   Chiar dacă este duminică, iar mâine dis de dimineață fiecare dintre dumneavoastră își va relua activitatea săptămânală, am decis ca azi să aflăm împreună ceva nou. Remus, colegul nostru, a fost până la Hobița și ne arată ce este acela un ciocîlteu.

   https://www.facebook.com/cufir/videos/1159668014071825/

   În continuare, pe pagina Cufir, vă așteptăm cu informații proaspete din campanie și tot ce se mai întâmplă în jurul acesteia.

  • 10 Sep 2016

   Dimineața începe cu BIZ

   Cu cafeaua la purtător și cu mult entuziasm, astăzi, vă invităm să citim câte ceva despre Ciocîlteu, în Revista Biz.

   http://www.revistabiz.ro/tribut-pentru-brancusi/

   După cum v-am obișnuit, întreaga poveste a Ciocîlteului lui Brâncuși, se contureză pe Facebook-ul Cufir, unde vă invităm să stați pe fir pentru mai multe vești.

  • 09 Sep 2016

   O seară cu poveste...

   Săptămâna aceasta, Remus s-a încărcat cu energie de la Casa Memorială Constantin Brâncuși de la Hobița, însă, pentru că nu a uitat de niciunul dintre dumneavoastră, a împărtășit pe pagina de Facebook Cufir, imagini și istorisiri despre artist. 

   Așadar, vă invităm în astă seară, să ascultați un interviu realizat împreună cu doamna muzeolog a casei memoriale, un interviu cu multe povești și curiozități.

   https://www.facebook.com/cufir/videos/1159664404072186/

   Cu fir și zâmbet, 

   Echipa cufir.

  • 08 Sep 2016

   Am ajuns în Forbes!

   Vă invităm să vă începeți dimineața alături de noi, citind articolul despre Ciocîlteul lui Brâncuși în Forbes România.

   http://www.forbes.ro/string-art-pentru-cumintenia-pamantului-67790

   În continuare, pe pagina de Facebook Cufir, vă ținem la curent și vă povestim cum batem în cuie campania.  • 07 Sep 2016

   Ce facem cu donațiile în cazul în care....

   Aici puteți vedea un video interesant care vă va răspunde multora dintre dumneavoastră la o întrebare comună pe care noi am primit-o până acum.

   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1159492244089402&id=964054280299867&__mref=message_bubble 

  • 06 Sep 2016

   Primul blogger roman care scrie despre povestea noastra!

   Avem placerea să vă anunțăm că proiectul nostru a luat amploare și în lumea blogosferei. Celebra Cristina Băzăvan a scris un articol foarte frumos despre noi, pe care vă invităm să îl vedeți mai jos:

   http://bazavan.ro/2016/09/tineri-magici-ciocilteul-lui-brancusi-cuie-ata-si-determinare/ 

   De asemenea, mai jos, puteți viziona și un material realizat de Digi24, material ce a fost difuzat pe plan local și național. 


   Nu uitați să ne urmăriți pe Facebook pentru a fi la curent cu noutățile și parcursul campaniei noastre: https://www.facebook.com/cufir/ 

   Vă mulțumim pentru încredere! Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi pe aceeași placă!


   Echipa Cufir

  Despre proiect

  Banner principal

  Salut,

  Știm că în fiecare dimineață te trezești cu gândul la ea. Ea, ceașca de cafea. Mai mica sau mai mare, servită la cafeneaua din colțul străzii sau într-un loc zgomotos, plin râsetele prietenilor tăi, cafeaua este nelipsită.

  Astăzi, îți propunem să faci ceva diferit. Schimbă-ți cafeaua cu un cui bătut pe placa noastră.

  Ciocalteul lui Brancusi from Cufir on Vimeo.

  Cine suntem?

  Noi, Andrei, Gabriela, Rareș și Remus, tineri entuziaști și pasionați de tehnica string art, împletim de un an și un pic, tablouri cu poveste din cuie, ața și plăci de lemn, uniți de comunitatea Cufir.

  Ce vrem să realizăm?

  Cu vreo 7000 de cuie și aproximativ 20 de km de ață, cam cât este distanța dintre Târgu Jiu și Hobița, locurile dragi ale lui Constantin Brâncuși, pe o placă de 2x1,3 metri, vom crea o operă tribut a sculptorului. Nu îți spunem încă despre ce e vorba, însă te îndemnăm să ai încredere în noi, cei tineri, dar determinați de a face ceva reprezentativ și creativ pentru valorile românești.

  Cum ne poți ajuta?

  Am ales să te implicăm și pe tine, pasionatule de artă și de frumos, în crearea tabloului nostru cu fir. Unul câte unu, cuiele destinate inițiativei noastre, odată bătute pe bucata de lemn vor găsi un țel comun, acela de a uni sfoara destinată tabloului lui Brâncuși. Noi stim ca românul este asemeni unui cui, puternic cât sa străpungă un zid, determinat cât să-și susțină valorile. O mână de cuie împrăștiate le face vulnerabile, risipite în lipsa unei directii, a unui scop cu adevarat comun. Așadar, dacă alegi să ni te alături, vom bate pe placa-tribut în schimbul a 2 cești de cafea donate în contul Cumințeniei Pământului, un cui care, în mod simbolic, să arate că îți pasă de valorile României.

  Ce vom face cu suma cafelelelor donate?

  O întrebare care cu siguranță îți stă pe buze este unde o sa ajungă donația ta de cafea zilnică. Ei bine, ținem să precizăm că pentru ceștile pe care alegi să le sacrifici, noi, Cufir, ne asumăm misiunea de a le colecta frumușel de pe platforma de crowdfunding și le vom livra direct în contul Cumințeniei Pământului.

  Ce facem dacă le primim înapoi?

  Dacă totuși eforturile noastre nu vor fi suficiente, iar cafele ne vor fi trimise înapoi, reci, îți promitem că investiția de cești nu va rămâne nerăsplătită. Am strâns pe o coală de hârtie, un ghem de idei colorate, îndrăznețe și numai bune de pus în practică, chiar în orașul lui Brâncuși.

  Câteva cuvinte despre noi

  Toți suntem tineri și credem că nimic nu ne poate sta în cale să ne exprimăm și să ne implicăm în diferite cauze, pentru a face o Românie mai bună.  

  Andrei este absolvent de științe economice, iubitor de arta și de biking. Gabriela este elevă în clasă a 12-a la un liceu de arte. Rareș este absolvent de arhitectură, iar Remus, de informatică economică. Pasiunea pentru string art și dorința de a face ceva „altfel” ne-a legat sub numele de Cufir.

  Mesajul nostru

  De campania noastră, legăm cuvântul ÎMPREUNĂ. Atât vizual, cât și metaforic, prin povestea croită sub numele de „Ciocîlteul lui Brâncuși”, vrem să aducem simbolic românii pe aceeași placă, să îi unim spre o direcție comună. ÎMPREUNĂ nu este doar despre noi, ci și despre lucrurile care ne leaga, iar Brancuși și-a dorit ca arta sa fie un mijloc prin care oamenii să se aproprie, nu să se înstrăineze. Sperăm să nu ne îndepărtăm de Cumințenia Pământului.

  Ce ne motivează?

  Credem că cel mai mult ne motiveză faptul că suntem tineri, liberi și ambițioși că putem să le demonstrăm tuturor că indiferent de resursele pe care le ai, voința face diferența în orice situație.

  Campania și Ciocîlteul

  Într-o zi, colegul nostru Remus, fiind născut în orașul lui Brancuși, ne-a povestit câte ceva despre campania din jurul Cumințeniei Pământului, lucru care ne-a determinat să vrem să ne implicăm activ, folosindu-ne de tehnica noastră de string art, în susținerea cauzei.

  Am decis să mergem la casa din Hobița, pentru a strânge cât mai multe informații referitoare la sculptor și la filozofia sa de viață. Întâmplarea face ca în timpul vizitei noastre în satul natal al lui Brâncuși să ne fie menționat printre altele, acest cui, după denumirea sa arhaică, „ciocâlteu” devenit ulterior „glasul” inițiativei noastre.

  Cum și când facem lucrurile să se întâmple?

  30 august - 18 septembrie - Se desfașoara campania de crowdfunding, 

  “Fii si tu un cui pe placa noastra.”

  Se vor dona minim 10 lei pentru un cui, bani care se vor duce în contul Cumințeniei Pământului. Cuiul va merge direct pe placa operei pe care o realizăm.


  9 septembrie - 18 septembrie - Vom realiza opera tribut în județul Gorj, în aproprierea operelor lui Constantin Brâncuși, împreună cu video-ul final al campaniei.

  Campania continuă și după crowdfunding. De fapt, atunci începe cu adevarat...


  19 septembrie - Lansarea operei realizate spre public, împreună cu video-ul oficial în mediul online.


  19 septembrie - 28 septembrie - Se va desfășura campania #SelfiecuBrâcuși, ce presupune un turneu prin diferite locații din România unde va fi expusă opera. Vom informa românii despre campanie și despre mesajul nostru, îndrumându-i să doneze 2 euro prin SMS pentru Cumințenia Pământului.


  27 septembrie - Va avea loc licitarea operei, iar fondurile obținute vor fi donate în intregime către Cumințenia Pământului.


  Mentiuni

  În primul rând ținem să mulțumim tuturor persoanelor extraordinare care ne-au ajutat până acum, familiilor noastre, prietenilor nostri, susținătorilor comunității Cufir, mentorilor și profesionistilor care ne-au ajutat cu sugestii și sfaturi, echipei video și de marketing, autoritătilor centrale și autorităților locale din judetul Gorj, influencerilor și presei care ne-au sprijinit să distribuim mesajul nostru.

  În al doilea rând, dorim să mentionăm faptul că recompensele pe care le veți primi prin posta din partea noastra (vederi cu opera și gândurile artiștilor, cele 10 cufire realizate cu operele lui Brancusi dar și cele 5 ciocane puse la bataie) vor ajunge la cei care le-au solicitat și au donat pentru ele, cel tarziu până la finalul lunii septembrie. Vom lua legatura cu fiecare dintre dumneavoastră, individual, pentru a stabilii detaliile livrării.

  În al treilea și ultimul rând, ținem să mentionam un aspect foarte important. Deși noi credem cu tărie ca se va strânge întreaga sumă pentru Cumințenia Pământului în timpul scurt rămas, am dori să anunțăm și ce vom face in cazul contrar.

  Daca se va atinge obiectivul de 18760 de lei pe aceasta platformă de crowdfunding și vom licita opera cu o suma cel putin egală cu aceasta, întreaga sumă cumulată va merge către conturile Cumințeniei Pământului.

  În cazul în care Guvernul nu va atinge suma dorită și se va ajunge la revocarea donațiilor, aceasta lucru se va desfășura în temeiul legii, în conditiile art. 1023 din Noul Cod Civil și ale dispozitiilor din OUG 10/2016.


  Loading
  X