Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

NU-urile fac parte din proces - echipa "Zig Zag prin România" despre crowdfunding

Scris de Crestem Idei - Luni, 22 August 2016

Echipa Zig Zag prin România? Un grup de tineri, care documentează foto-video si promovează oamenii de succes și locurile frumoase din fiecare județ. Pentru a duce mai departe proiectul lor, au derulat o campanie de crowdfunding pe platforma noastră. Iată mai jos câteva detalii oferite de Cosmina, unul din zig zag-ări.

Cum ați ajuns la crestemidei.ro, deci la crowdfunding ca metodă de finanțare?

În primul rând, această metodă de finanțare îmi era cunoscută încă de când eram în liceu dar am început să o aprofundez după ce am intrat in lumea ONG-urilor. Ideea de a derula o campanie de crowdfunding mi s-a părut genială în toată splendoarea ei. 

Cum s-a creionat începutul acestui proiect, se poate descrie un mini-plan, în câțiva pași, al procesului de finanțare ?

  • cât a durat campania

60 de zile, și am regretat că nu au fost 90 de zile, probabil am fi depășit cu mult suma stabilită. 

  • cum s-a realizat clipul de prezentare 

Clipul de prezentare l-am realizat după un lung brainstorming cu echipa Zig Zag prin România. Am stabilit exact rolul fiecăruia, persoana care va filma și monta clipul, locurile unde acesta va avea loc. Ulterior, am conturat textul pe care a trebuit să îl comprimăm în două minute. La început mi s-a părut imposibil să vorbim într-un timp atat de scurt despre un proiect atât de mare dar după ce am filmat ne-am dat seama că ne-am încadrat perfect în timpul sugerat de echipa Crestemidei și am reușit să transmitem și ideea generală a proiectului. 

  • cum s-au împărțit rolurile în echipă

Am stabilit exact cine va filma și cine va monta clipul, am venit fiecare cu sugestii unde anume să filmăm (locațiile) și ce anume dorim să transmitem apoi am dat startul.

  • cum s-au ales valorile contribuțiilor

Valorile contribuțiilor s-au ales în funcție de capacitatea noastră de a le crea și oferi oamenilor care aleg să ne finanțeze. Am dorit să îmbinăm partea materială (palpabilă precum pix, carnetele personalizate, tricouri etc) ca amintire a contributiei până la posibilitatea de a participa la evenimentele din cadrul proiectului nostru sau chiar să ni se alăture nouă pentru un week-end astfel să poată să vada exact cine e in spatele proiectului. 

  • care au fost motivele pentru care v-ați atins targetul

Au fost foarte multe motive care au ajutat la atingerea sumei stabilite. De la motivatia echipei de proiect până la emoțiile pe care le-am transmis și faptul că publicul a crezut în ideea noastră ca dovadă că ne-au finantat. De asemenea, cred că au contat și rezultatele proiectului de până acum precum și faptul că ne-am propus obiective reale și care vin în beneficiul comunității noastre. 

Ce sfaturi practice le-ați oferi celor care doresc o astfel de finanțare ?

Să muncească în fiecare zi la campanie, să nu lase o zi să treacă fără ca informația cu privire la ideea lor să ajungă la toată lumea, fie cunoscuți sau necunoscuți. Să nu se lase dezamăgiți de NU-urile pe care le primesc pe parcurs pentru că ele fac parte din proces. ☺ 

Ne readuci aminte de câteva din surprizele (recompensele) pregatite pentru finanțarea de pe crestemidei.ro si cand/cum vor fi ele livrate?

Am pregătit surprize de la lucrurile materiale ( pixuri, carnetele sau tricouri  personalizate cu Zig Zag prin Romania, cărți în format PDF și tiparit cu locuri și oameni deosebiti din Romania, dar și un week-end cu echipa Zig Zag prin Romania). O parte din ele au fost livrate deja și intenționam să finalizam acest proces pana la sfarsitul lunii August 2016.

Ați mai apela la crowdfunding ca metodă de finanțare ?

Cu siguranta, da. 


  •   Scopul campaniei: realizarea de materiale foto-video și scrierea cărților pentru 8 judete (Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj și Sălaj)
  •   Suma: 20.300 RON
  •   Fonduri strânse: 20.485 RON (101%)
  •   Număr susținători: 107
  •   Durata campaniei:  60 de zile

http://crestemidei.ro/ZigZagprinRomania

Ai și tu o idee inedită care merită spusă lumii întregi? Nu mai sta pe gânduri, vezi ce ai de făcut aici.

Iar pe noi ne găsești oricand la salut@crestemidei.ro!