Blog archive

ArticlesFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Prietenii Crestem idei #schimbaROinbine si inoveaza in contabilitate!

Written by Crestem Idei - Joi, 18 Septembrie 2014

Mai intai spune-ne, cine esti si ce te caracterizeaza?

Sunt Constantin Gozman - fondatorul Conion, asociatul majoritar, omul care da directia si pe care se poate da vina. Unii prieteni si apropiatii ma stiu si de Ghizi (accent pe ultimul i, pluralul de la ghid), o porecla primita in liceu si care inca se pastreaza.

Ca si caracteristici, sunt curios - imi place foarte mult sa citesc si sa invat diferite lucruri, muntii si iesirile in natura, preferabil insotite de activitati fizice, uneori riscante, sa faca experimente si sa incerc chestii noi. Conduc, ocazional, motociclete si particip la unele competitii sportive pentru a vedea daca pot termina cursa.


In ce industrie/domeniu activezi si cum se inoveaza/care sunt ultimele trenduri in industrie/domeniul tau?

Activez in zona serviciilor destinate firmelor. Mai specific, la baza suntem o firma de contabilitate la care am adaugat servicii complementare cum ar fi: infiintare firme, consiliere juridica, gazduire sediu social, protectia muncii, consiliere financiara, optimizare fiscala si inca cateva.

Pe scurt, oferim clientilor solutii in ce priveste aspectele financiar-contabile, juridice si interactiunea lor cu institutiile statului. Ii ajutam sa-si puna in practica planurile si ideile cat mai avantajos posibil pentru ei.

Legat de trenduri, fac referire in principal la serviciile de contabilitate, care sunt, deocamdata, centrale in activitatea noastra.

Observ de mai multi ani o diferenta intre contabilul clasic, de scoala veche si contabilul inovativ, plin de resurse. Ca si in alte industrii, trendul este de a folosi cat mai mult tehnologia in avantajul clientilor si al nostru. Voi exemplifica foarte scurt pentru cele doua categorii.

Un contabil inovativ foloseste uzual mailul, poate purta o discutie o discutie atat pe telefon cat si pe skype, in romana sau engleza, foloseste smartphone-ul si pentru altceva decat poze (exemplu: scanat documente, raspuns rapid la mailuri, navigatie, etc), foloseste  - macar ocazional, platile on-line si livrarile prin curier.

Pe contabilul clasic folosirea mailului il pune in dificultate si uneori ii da dureri de cap, posibil sa aiba smartphone pentru facebook, poze si jocuri, nu prea intelege cuvinte precum paypal, dropbox, skype, google docs/drive, engleza nu e un punct forte al lui, nu are incredere in platile online si e posibil sa nu fi comandat niciodata ceva cu livrare prin curier.

In Romania inca se prefera documentele semnate si stampilate, de preferat cat mai multe, explicabil probabil prin institutiile si varsta majoritatii persoanelor implicate in industrie. Vom ajunge candva sa folosim preponderent documentele electronice si, spre eu, un sistem mai simplu, ce ar aduce un mare plus de timp si resurse materiale pentru toata lumea.

Ce te-a determinat sa cresti idei, deci sa ne fii alaturi?

3 lucruri: cunosteam doua treimi din membrii fondatori, folosisem inainte o platforma straina de crowdfunding pentru un proiect personal si imi place idea proiectului.