Blog archive

ArticlesFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Prietenii Crestem Idei #SchimbaROinbine - despre puterea exemplului personal cu Take Off Labs

Written by Crestem Idei - Duminică, 17 August 2014

Nu s-a mai intamplat pana acum in Romania ca 3 campanii de crowdfunding (dintre care una de 10.000 de EUR) sa se finanteze integral. Si am vrea sa impartasim acest succes cu cei ce ne-au fost alaturi de la inceput, pentru ca nu-i asa, bucuria e si mai mare cand e impartasita :) Sunt oameni tineri, frumosi, ambitiosi, ce ne-au sprijinit in momentul in care nu multa lume credea in noi. Ne sunt dragi pentru ca si-au dat seama ca ce facem e un lucru mare si au crezut in noi de la inceput. Pentru aceasta ii promovam aici, pe blogul nostru, dorindu-le succes in tot ceea ce intreprind.

In aceasta saptamana va facem cunostinta cu Take Off Labs - o tanara si dinamica firma de IT - ce ne sunt parteneri din Octombrie 2013. Flavia si Alex au avut sansa de a lucra la gigantii lumii Apple si Google si au refuzat-o. Au pus impreuna bazele unei firme de IT inca din timpul masterului din Elvetia. S-au hotarat sa se intoarca acasa convinsi ca pot face o diferenta. Interviul ne-a fost acordat de Flavia Grosan, co-fondator Take Off Labs.

1. Spune-ne, cine esti si ce te caracterizeaza?

Noi, Take Off Labs, construim aplicatii web si mobile care servesc mii de utilizatori din cele mai diverse domenii: golf, muzica, event planning, medicina, finance, wellness si altele. Am ajutat mai bine de 50 de companii si startupuri sa-si lanseze ideile in produse elegante si usor de folosit in cel mai scurt timp.

Tehnologiile pe care le folosim au fost atent alese ca fiind cele mai bune in domeniul lor: Ruby on Rails pentru web, Objective C pentru iOS si Java pentru Android. Lucrand exclusiv cu aceste tehnologii de aproximativ 6 ani, am reusit sa ne supraspecializam astfel incat timpul si costul necesar dezvoltarii unui proiect sunt minimizate.

Activitatea noastra graviteaza in jurul a trei notiuni esentiale: calitate, comunicare si punctualitate. Partenerii nostri descriu modul nostru de lucru cel mai bine - “Everything they [Take Off Labs] do is logical, thought out, executed to a high quality and communicated flawlessly. They're full of great recommendations and so far nothing I've thrown at them has been too much to ask.” - Michael Costin, https://www.weddingbids.com.au, Sydney, Australia.

2. In ce industrie/domeniu activezi si cum se inoveaza/care sunt ultimele trenduri in industrie/domeniul tau?

Industria IT are o caracteristica aparte - un calculator privit in izolare este complet inutil. Steve Jobs spunea in 1983: “[...] about computers - they are really dumb, they are exceptionally simple, but they are really fast.”[1]. Inovatia in domeniul IT se manifesta pe de o parte prin masini din ce in ce mai puternice si mai rapide si, pe de alta parte, prin domeniile si industriile afectate de automatizare si software care ruleaza pe aceste calculatoare. Steve Jobs mai spunea in 1983: “[...] computers are very adaptive [...] we can move the electrons around differently [...] depending upon the current state of affairs.”[1]. In opinia noastra, urmatorii ani vor vedea finalizarea revolutiei digitale, toate tranzactiile avand loc “in the cloud” prin intermediul calculatoarelor sau aparatelor mobile (telefoane si tablete). Fie ca vreti sa monitorizati temperatura si umiditatea unei sere cu rosii sau ca vreti sa cumparati o locuinta sau un animal de companie, totul se va desfasura online printr-o serie de clickuri.

Urmatorul pas va fi, probabil, automatizarea si eficientizarea locuintelor. Cum astazi construim si cumparam aplicatii pentru telefoane mobile, maine vom cumpara aplicatii pentru o casa “desteapta”. Cateva exemple ar putea fi monitorizarea si eficientizarea consumului de energie in primul pas si apoi managementul producerii de energie tinand cont ca panourile solare devin un “must-have” in construirea si achizitia unei noi proprietati. Timpul si piata vor selectiona o serie de senzori si device-uri noi pentru case si apartamente, iar inginerii de la Take Off Labs vor fi acolo sa scrie codul pentru aceste aplicatii inovatoare.

[1] Steve Jobs describes the future of personal computing in 1983 speach.

http://appleinsider.com/articles/12/08/23/steve_jobs_describes_future_of_personal_computing_in_1983_speech


3. Ce te-a determinat sa cresti idei, deci sa ne fii alaturi?

Noi, Take Off Labs, credem cu tarie in produsele romanesti si brandul romanesc. Ni s-a spus in repetate randuri ca in Romania “nu se poate”. Noi ne-am intors in Romania si am pus bazele Take Off Labs pentru a-l impinge pe “nu se poate” idee cu idee mai departe.

Am fost foarte bucurosi cand Oana ne-a contactat pentru a ajuta la dezvoltarea aplicatiei Crestem Idei. Am vazut-o ca pe o oportunitate de a cunoaste si de a ne implica in mediul antreprenorial din Cluj-Napoca, un oras foarte dinamic si modern pe care il numim acum “acasa”.

Cu aceasta ocazie vrem sa felicitam echipa Crestem Idei pentru proiectele interesante si de succes finantate si lansate pe platforma. Multe dintre ele ne sunt foarte aproape de suflet. “Prieteni”, un film despre copilaria la bunici ne-a starnit nostalgia satului traditional romanesc si magia copilariei. Asteptam cu nerabdare lansarea DVD-ului. CaziNOU, pe de alta parte, ajuta restaurarea unui simbol al Marii Negre fara de care plimbarile pe litoralul romanesc nu ar fi la fel.

Felicitari inca o data pentru sustinerea si promovarea acestor oameni minunati. Suntem mandri ca va suntem alaturi!