Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Prietenii Crestem idei #schimbaROinbine - despre noile tendinte in online marketing cu adLemonade

Scris de Crestem Idei - Vineri, 24 Octombrie 2014

In Romania 25% din traficul online vine de pe mobil – cum il transformam in ROI? 

Avem alaturi una din cele mai performante agentii de marketing online din Romania. Anabela Luca, CEO adLemonade ne-a acordat un interviu interesant despre ultimele tendinte in domeniu si despre motivatia de a #schimbaROinbine.

1. Spuneti-ne, cine sunteti si ce va caracterizeaza?

Noi, la adLemonade, suntem o agentie de performance marketing dedicata generarii de plus valoare prin campaniile de online marketing pe care le desfasuram pentru clientii nostri. Fie ca e vorba de firme mici sau multinationale, de organizatii non-profit sau de blog-uri personale, ascultam atent nevoile clientilor si setam obiective specifice impreuna cu ei, pe care apoi le urmarim prin campanii bine construite in Google AdWords, Facebook Ads, Linkedin Ads etc. Ca parteneri Platimum Google, suntem in topul agentiilor de performance din Romania, iar ca trainer certificat Google, sustinem educarea tinerilor si a business-urilor romanesti in folosirea instrumentelor de promovare online.

Credem ca suntem orientati spre client, transparenti, proactivi, auto-motivati si pozitivi, valori care ne aduc aproape de clientii si partenerii nostri.

2. In ce industrie/domeniu activati si care sunt ultimele trenduri in aceasta industrie/domeniu?

Marketing online, mai specific PPC (pay-per-click). Generam performanta, deci ROI pozitiv, companiilor care decid sa se promoveze online si investesc in acest sens.

Deoarece e un domeniu extrem de dinamic, poti livra rezultate doar daca esti la curent cu cele mai noi trend-uri si inovatii.

3 sfaturi pentru cineva care doreste sa investeasca in aceasta directie:

  • nu subestimati puterea mobilului - in Romania, undeva la 25 % din traficul unui site vine de pe mobil. In SUA, acest procent a ajuns deja la 40% si se estimeaza ca, la finalul anului, va trece de 50%, deci va depasi desktop-ul. Din aceasta perspectiva, e imperios necesar sa oferim o experienta excelenta utilizatorilor veniti de pe mobil, atat din perspectiva reclamelor special create pentru traficul de pe acest dispozitiv, cat si ca user experience pe site (un aspect atat de mult neglijat de site-urile romanesti). Ganditi un pas inainte spre viitor si oferiti de azi o experienta mai buna decat concurenta voastra. Asa veti castiga clienti fideli si un business sustenabil.
  • ganditi tot timpul din perspectiva utilizatorului/clientului - daca, in trecut, se puteau construi companii concentrate pe produs, pe nevoile actionarilor, Internetul a schimbat paradigma si a plasat utilizatorul in centrul atentiei. Daca site-ul tau ofera un produs/serviciu care raspunde unei nevoi precise a utilizatorului si o face intr-un mod clar, simplu si facil, ai toate sansele sa dezvolti un business de succes.
  • customizati-va mesajele in functie de punctul in care e utilizatorul in procesul de cumparare si de ceea ce il influenteaza - odata ce intelegem foarte bine cine este clientul si cum ia acesta decizia de cumparare, putem croi mesaje dedicate: cineva motivat de cumpararea din implus (impulse buying) va reactiona excelent la o oferta limitata in timp; altcineva care raspunde bine la cumpararea influentata de opinia unei persoane (influenced buying) va fi deschis la postarile si comentariile de pe Facebook, G+ sau la pozele de pe Instagram sau Pinterest. Atentie insa ca toate aceste customizari sa contina un "tone of voice" comun care sa transmita identitatea de brand mai departe.

3. Ce v-a determinat sa cresteti idei, deci sa ne fiti alaturi?

Credem ca ideile bune (si oamenii valorosi din spatele lor) merita sa iasa in fata intr-o lume care promoveaza non-valori, superficialitate si un conformism ieftin. Schimbarea in bine sta la indemana oricui, devine doar o chestiune de optiune personala, care latura din noi va prevala. Campaniile realizate pentru crestemidei.ro ne-au ajutat sa descoperim proiecte fascinante pornite de oameni cu ambitii mari si ne place sa credem ca "Cine se aseamana, se aduna". La multi ani, Crestemidei, si la cat mai multe schimbari mari cu pasi mici!