Blog archive

ArticlesFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Teatru independent la Oradea prin crowdfunding

Written by Crestem Idei - Marți, 04 Octombrie 2016

Un grup de tineri artiști au avut inițiativa de a oferi orădenilor un festival de teatru independent, denumit Open Studio Act. Alin, unul dintre ei, a rezumat mai jos experiența de crowdfunder pe platforma noastră.

Cum ați ajuns la crestemidei.ro, deci la crowdfunding, ca metodă de finanțare ?

Am ajuns la platforma crestemidei.ro deoarece cunoastem proiecte similare cu al nostru, care au primit finanțare din partea comunității și vizibilitatea mare pe grupurile de socializare.

Cum s-a creionat începutul acestui proiect, se poate descrie un mini-plan, în câțiva pași, al procesului de finanțare ?

Proiectul avea o baza destul de puternică, având în vedere că se înființa un nou teatru independent în Oradea cu o locație fixa. Asta a fost o dorință a noastră de câțiva ani, iar acum în 2016 iată ca am reușit sa punem bazele Studio Act cu ajutorul comunității și partenerilor noștri cărora le mulțumim foarte mult. Pregătirile pentru Open Studio Act au durat cam 3 luni. Evenimentul a durat 4 zile, în care am avut zilnic un workshop de improvizație- dimineață, iar seara spectacole (atat productii din țară, invitate de la Satu Mare, respectiv Târgu Mureș, cât și producții proprii – primul nostru spectacol și o coproducție – spectacol de improvizatie teatrală). Am avut în jur de 450 de spectatori, care ne-au călcat pragul și pe care îi așteptăm și la celelalte producții Studio Act.

Care au fost motivele pentru care v-ați atins targetul?

Unul dintre motivele pentru care ne-am atins targetul a fost reteaua vastă de cunostinte și prieteni care ne-au promovat proiectul. Majoritatea donațiilor au venit de la persoane cunoscute, însă am avut și surprize plăcute, să primim donații de la amicii amicilor noștri, cărora inițiativa li s-a părut una excelentă pentru comunitatea oradeană.

Ce sfaturi practice le-ați oferi celor care doresc o astfel de finanțare ?

Să se pregătească din timp pentru a asigura finanțarea. Să contacteze persoane care cred că ar sprijini proiectul dat spre finanțare, înaintea promovării pe internet ca să poată avea o siguranță orientativă și să facă proiecte care pot avea continuitate.


  • Scopul campaniei: Deschiderea unui teatru independent în Oradea cu ajutorul Festivalului Open Studio Act
  • Suma: 7000 RON
  • Fonduri strânse: 7280 RON (104%)
  • Număr susținători: 72
  • Durata campaniei:  30 de zile

http://crestemidei.ro/OpenStudioAct?locale=ro

Ai și tu o idee inedită care merită spusă lumii întregi? Nu mai sta pe gânduri, vezi ce ai de făcut aici.

Iar pe noi ne găsești oricand la salut@crestemidei.ro