Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

"E important nu numai să ne străduim să formăm elite, ci și să oferim opțiuni acestora pentru a-și manifesta înzestrarea în țară, contribuind astfel la progresul și imaginea Romaniei - Ileana Fritea, APEX-EDU

Scris de Crestem Idei - Marți, 19 Ianuarie 2016

Asociatia APEX-EDU deruleaza programe educationale dedicate elevilor capabili de performante inalte. Vara trecuta si-au propus sa organizeze o tabara de cercetare pentru 12 elevi de clasele a XI a și a XII a care s-au calificat la faza națională la Olimpiada de Fizică. Interactiunea directa cu specialisti ai institutelor de renume din Romania (Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele – IFIN, și Institutul de Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj-Napoca – ITIM) si aspectul practic al programului avea sa isi puna serios amprenta asupra elevilor selectati, in cel mai bun sens al cuvantului :).

Pentru a suplimenta fondurile necesare organizarii taberei, Ileana Fritea, initiatoarea programului, a apelat la platforma crestemidei.ro. Iata mai multe detalii privind experienta ‘crowdfunding’, chiar de la Ileana.

1. Ce v-a determinat sa incercati finantarea CER prin crowdfunding?

Am aflat despre posibilitatea aceasta de la o prietenă, iar prima discuție cu Oana [i.e. co-fondator Crestemidei] și entuziasmul ei m-au făcut să cred că pot obține banii necesari așa.

2. Cum s-a creionat începutul acestui proiect, se poate descrie un mini-plan, în câțiva pași, al procesului de finanțare?

  • cât a durat campania / care a fost mersul ei?

Aproape 2 luni.

  • cum s-a realizat clipul de prezentare 

Clipul de prezentare a fost realizat cu ajutorul colegilor de la firma la care colaborez…care-mi sunt si prieteni si au crezut tare în acest proiect. De la ei am obținut infrastructura (studio, etc.) și feedback constant.

  • cum s-au împărțit rolurile în echipă

Propriu-zis nu am o echipă. Apex-Edu, la această oră, sunt eu și soțul meu, la completare, în momentul în care mi se termină mie bateriile. Dar am multă susținere în cercul meu de prieteni care contribuie, la cerere, cu tot ce pot.

  • cum s-au ales valorile contribuțiilor

Am ales valorile contribuțiilor si consultându-mă cu Oana [i.e. co-fondator Crestemidei].

  • de ce credeti ca aceasta campanie s-a finantat

Cred că a fost idee necesară, în primul rând. S-a finanțat pentru că oamenii au înțeles asta. M-au ajutat mult și aparițiile în presă pe care le-a mediat echipa Crestemidei.  Și cred că a cântărit tare și numele partenerilor (IFIN-HH și ITIM).

3. Ce sfaturi practice le-ați oferi celor care doresc sa apeleze la finanțarea prin crowdfunding ?

Să creadă tare în disponibiltatea oamenilor de a se mobiliza pentru o cauză. Și să vorbească CU TOATĂ LUMEA despre asta :) !

4. Au fost si alte beneficii ca urmare a derularii acestei campanii de crowdfunding pe crestemidei.ro, in afara colectarii fondurilor?

Cu siguranță, da. Am întâlnit o mulțime de oameni faini și Apex Edu a căștigat mai multă vizibilitate publică. Pentru asta vă mulțumesc!

5. Ai mai apela la crowdfunding ca metodă de finanțare?

Da! Cred că sunt o mulțime de oameni printre noi care sunt dispuși să ajute pentru ca o idee să crească.


Facts&Figures 

  • Scopul campaniei: suplimentarea fondurilor existente, pentru a asigura transportul, cazarea și masa celor 12 elevi,  a specialiștilor IFIN și a voluntarilor Apex Edu pe perioada derulării Școlii de Vară. 
  • Fonduri strânse: 7.785 RON (104%)
  • Număr susținători: 35
  • Durata campaniei: 50 zile


http://crestemidei.ro/CuttingEdgeResearchInRomania

Vrei si tu sa iti incepi propria campanie de crowdfunding? Scrie-ne la salut@crestemidei.ro!