Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Crowdfunding de succes pentru doi tineri pictori romani

Scris de Crestem Idei - Joi, 04 Septembrie 2014

Multa pasiune si culoare, o pictura uriasa, reinterpretarea operei Rondul de noapte, Rembrandt , recompense unice  –  cam despre asta e vorba in campania derulata de Alex Boca, primul proiect de pictura finantat pe crestemidei. Paul Feier si David Iancu sunt doi pictori tineri, foarte dedicati, talentati si ambitiosi, care si-au propus sa redea opera Rondul de noapte a lui Rembrandt intr-o maniera proprie, sa faca un asa zis remake subiectiv. Ca sa duca treaba la bun sfarsit si sa isi faca rost de cele necesare pictatului, au apelat la public si la crestemidei.ro. 

Alex Boca, ‘managerul’campaniei, ne spune cateva vorbe despre campanie:

Cum ați ajuns la crestemidei.ro, deci la crowdfunding  ca metodă de finanțare ?

Sincer nu mai stiu cum am aflat de crestemidei.ro, stiam de kickstarter, si cred ca un amic a mentionat ca avem si noi un astfel de site. 

Ideea mi-a venit dorind sa-i ajut pe colegii mei de facultate care mi se pare ca sunt printre cei mai talentati si grozavi oameni pe care-i cunosc. Pe bune, parca sunt personaje din filme epice axate pe tema coming-of-age. Dar nu pot sa-i descriu asa, trebuie sa-i cunosti ca sa-ti dai seama.

Cum s-a creionat începutul acestui proiect, se poate descrie un mini-plan, în câțiva pași, al procesului de finanțare ?

●  cât a durat campania

Campania a durat 25 de zile, perioada care mie personal mi s-a parut lunga pentru suma pe care am dorit sa o obtinem.

●   cum s-a realizat clipul de prezentare

Clipul de prezentare l-am filmat si l-am editat eu. Le-am facut o vizita pictorilor intr-o zi la atelierul lor (Baraca) si i-am surprins lucrand in mod natural, fara pic de regie.

●  cum s-au împărțit rolurile în echipă

Rolurile in echipa noastra: eu m-am ocupat de tot ce inseamna publicitate, comunicare, video-work, fotografii etc. Paul si David doar picteaza :) 

●  care au fost motivele pentru care v-ați atins targetul

Cred ca ne-am atins targetul datorita unor persoane aflate intr-o nisa foarte ingusta care au contribuit deoarece, la fel ca mine, cred in talentul tinerilor pictori. Asta si multe shares pe facebook pana cand campania a ajuns unde trebuia. Desi au fost putini care ne-au sustinut financiar, am fost incurajati de multe cunostinte si prieteni - acest fapt conteaza la fel de mult. Cand o initiativa ca aceasta e apreciata si ne inconjuram cu optimism si avem o atitudine pozitiva totul va fi bine :)

Ce sfaturi practice le-ați oferi celor care doresc o astfel de finanțare ?

Sfaturi? Aveti incredere in ceea ce faceti. Faceti totul cu pasiune. Ajutati-va intre voi.

Ne readuci aminte de cateva din surprizele (recompensele) pregatite pentru finanțarea de pe crestemidei.ro si cand/cum vor fi ele livrate?

Picturi de diverse dimensiuni si picturi la alegerea donatorului (suntem curiosi care va fi aceasta), create de Paul si David. 

*****************

Facts & Figures

  • Scopul campaniei: colectarea fondurilor necesare achizitionarii ustensilelor, vopselei, uleiului de in si a unui sasiu de lemn pentru pictura
  • Suma: 650 RON
  • Fonduri stranse: 697 RON
  • Număr susținători: 7 susținători
  • Durata campaniei: 25 de zile

http://crestemidei.ro/Ronduldenoapte

Vrei si tu sa iti incepi propria campanie de crowdfunding? Scrie-ne la salut@crestemidei.ro!