Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Crestem idei - Un nou inceput

Scris de Crestem Idei - Joi, 29 Martie 2018

Dragi membri ai comunității Creștem idei,

Alături de voi am ajuns să cunoaștem atâtea idei frumoase, să facem atât de mulți oameni fericiți. Cu mulți dintre voi am legat prietenii și datorită vouă România e mai bună, pentru toți. Vă mulțumim pentru că ați avut curiozitatea să testați acest nou instrument pentru a valida ideile cu sprijinul comunității crestemidei.ro! Voi sunteți dovada că #schimbamRoinbine!

În decembrie 2012 am început extraordinara aventură a Crestemidei.ro. Nu știam la ce să ne așteptăm, dar am avut foarte multe premiere, cu ajutorul vostru, al comunității; de fapt fiecare proiect lansat sau finanțat a fost o inovație la acea vreme pentru România. De asemenea am educat o țară întreagă pe tema crowdfunding-ului prin caravane prin țară, webinarii, prezentări către sute de oameni. Am conceput peste50 de articole- resurse și peste 9 ore de înregistrări video despre cum să abordezi o campanie de crowdfunding.

Am avut mereu sprijinul unor parteneri de excepție (AdWords, AdLemonade, Conion Accounting, ClujHub, TakeOff Labs) și al unor oameni inimoși ce au facut parte din echipă (Oana, Delia, Cristina, Cătălina), cărora nu le vom putea mulțumi îndeajuns.

Rezultatele pot fi văzute în acest infografic.

Toate acestea însă au venit cu un cost financiar (pentru că în ciuda veniturilor, donațiilor sau returnărilor ce nu au mai fost folosite, cheltuielile au fost constant mai mari decât veniturile și a fost nevoie să fie acoperite din fonduri proprii) și uman (pentru ca să susținem notorietatea brandului, pe lângă echipa care lucra pe buget, a mai fost nevoie de voluntariat) care anul trecut a fost prea mare. Așa că Oana Man-Kesselheim a decis să se retragă din rolul de Președinte al Asociației și împreună cu ceilalți membri ai consiliului director au hotărât să închidă Asociația Creștem Idei.

Ca să nu se piardă tot ce s-a realizat până acum, am căutat parteneri care să preia brandul (care este marcă înregistrată), platforma și baza de date, ca să ducă mai departe, sub o formă sau alta, ideea de a #schimbaROinbine. La acest moment suntem în discuții cu Romanian IT și Fundația Comunitară Cluj, pentru crearea Fondului Crestem Idei - primul fond privat de investiții pentru ONGuri. O comunicare publică oficială în acest sens va urma la începutul lunii aprilie.

Vă mulțumim pe această cale pentru că ați fost curajoși și ați ales să fiți alături de noi, în comunitate!

Vă rugam să rămâneți alături de Creștem Idei în aceste momente deloc ușoare pentru noi și să ne țineți pumnii pentru a putea să ducem ideea #schimbăROinbine mai departe.

La revedere!