Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

''Avem o campanie specială care promovează lucruri mici, dar care au efecte mari'' – Centrul Mandarin, initiatorul campaniei ‘’București zâmbește’’, finantata prin crowdfunding pe crestemidei.ro

Scris de Crestem Idei - Joi, 14 August 2014

Campania ”București zâmbește”, initiata de Centrul de Terapie prin Râs Mandarin, se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Ea are menirea de a le readuce zâmbetul pe buze oamenilor, de a le reaminti de copilul interior, de a-i ajuta să descopere și o altă modalitate de abordare a provocărilor zilnice: optimismul și bucuria lucrurilor simple.

Pentru editia din anul acesta, Centrul Mandarin a apelat la crestemidei.ro pentru a colecta fondurile necesare derularii campaniei ”București zâmbește”. Te invitam sa afli mai multe detalii despre experienta lor de crowdfunding! Si desigur, nu uita sa zambesti :)!

Cum ați ajuns la crestemidei.ro, deci la crowdfunding  ca metodă de finanțare ?

Am ajuns din întâmplare, citind despre CaziNou. Așa am aflat despre platformă și mi-a venit ideea de a înscrie și proiectul nostru, mai ales că nu găsisem finanțator (nu am apucat să căutăm) până în momentul respectiv. M-am gândit că pe lângă faptul că oamenii puteau să doneze, se familiarizau și cu datele campaniei noastre. Ceea ce s-a și întâmplat datorită multor site-uri care au publicat detalii despre Campania ”București zâmbește” și cărora le mulțumim :).

Cum s-a creionat începutul acestui proiect, se poate descrie un mini-plan, în câțiva pași, al procesului de finanțare ?

 • cât a durat campania  

Campania a durat o lună de zile.

 • cum s-a realizat clipul de prezentare 

Clipul de prezentare a fost un reportaj de anul trecut, de la ediția I (2013). 

 • cum s-au împărțit rolurile în echipă

Au fost două persoane de bază, eu (Emilia Zainel) – PR - și Monica Burcea – fondatorul Centrului de Terapie prin Râs Mandarin + mulți alți prieteni care au dat share sau au postat știrea pe siteurile lor.

 • cum s-au ales valorile contribuțiilor

Valorile contribuțiilor le-am realizat ținând cont de suma finală și de ceea ce putea oferi legat de proiect. În cele din urmă am descoperit simboluri ale veseliei: brățara Zâmbet, dulciuri funny, diplomă de susținător al zâmbetului și locuri la atelierul nostru de Terapie prin Râs.

 • care au fost motivele pentru care v-ați atins targetul

Motivele sunt multe, dar cel mai important este că avem o campanie specială care promovează lucruri mici, dar care au efecte mari. Zâmbetul ne însoțește toată viața, ne naștem cu el și îl folosim pentru a ne exprima ori de câte ori suntem fericiți, veseli, bucuroși că vedem pe cineva sau, pur și simplu, când dorim să avem o stare de bine. Este un instrument util care ne deschide, ne face mai optimiști și ne dă o stare de bine.

Ce sfaturi practice le-ați oferi celor care doresc o astfel de finanțare ?

Sfaturi: să nu înceteze să promoveze campania lor și să aibă încredere, încă din prima zi, ca va fi o reușită.

Ne readuci aminte de cateva din surprizele (recompensele) pregatite pentru finanțarea de pe crestemidei.ro si cand/cum vor fi ele livrate?

În ceea ce privește recompensele, noi am trimis mesajele cu sfaturi pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi.

Există trei persoane care trebuie să primească brățara Zâmbet și o diplomă de susținător a zâmbetului, una dintre ele va participa la cursul nostru din septembrie – va primi atunci surprizele. Cu încă una ne vom vedea personal să-i dăm brățara Zâmbet, iar ultima nu ne-a răspuns la email până acum (este un donator pe care nu-l cunoaștem personal). În rest, ne-am achitat de obligații.

Ați mai apela la crowdfunding ca metodă de finanțare ?

Da, am mai apela la crowdfunding :D.


Facts & Figures

 • Scopul campaniei: colectarea fondurilor necesare logisticii si achizitionarii de materiale (printuri citate despre zâmbet și despre fericire, baloane colorate, fotograf și echipament foto)
 • Suma: 1.600 RON
 • Fonduri stranse: 1.600 RON
 • Număr susținători: 13 susținători
 • Durata campaniei: 30 de zile
 • Număr de persoane implicate în campanie: 2

http://crestemidei.ro/Bucurestizambeste?locale=ro

Vrei si tu sa iti incepi propria campanie de crowdfunding? Scrie-ne la salut@crestemidei.ro!