Blog archive

ArticlesFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

Ateliere crowdfunding la ScoutHouse

Written by Crestem Idei - Duminică, 04 decembrie 2016

Crowdfundingul reprezintă o metodă de finanţare prin care idei, proiecte sau startup-uri pot strânge fondurile necesare pentru a deveni realitate sau pentru a demara / continua / extinde anumite activităţi.  Concret, o campanie de crowdfunding presupune colectarea online a mici sume de bani de la mai multe persoane (susţinători), bani care vor fi utilizaţi ulterior pentru finanţarea ideii, proiectului sau startup-ului respectiv. 

Crowdfundingul are un mecanism de funcţionare specific şi e radical diferit de alte metode de finanţare, cum ar fi accesarea de fonduri europene/norvegiene/ elveţiene, accesarea de fonduri de la diverse instituţii şi companii prezente în România, obţinerea unor sponsorizări, accesarea unui credit bancar, etc. Există mai multe tipuri de crowdfunding, equity based, reward based, lending based sau donation based.  În cadrul întâlnirilor facilitate de incubator107 Cluj voi povesti despre crowdfunding pe baza de recompensă. 

Cristina Bold, crowdfunding fairy în cadrul www.crestemidei.ro de 1 an de zile. Lucrez împreună cu echipa pentru a-i ajuta pe iniţiatorii de proiecte curajoase să primească finanţarea de care au nevoie pentru a trece de la pragul de idee la proiect concret. 

OanaM, co-fondatoare Crestemidei cu Judit și Cătălina în decembrie 2012. Pasionată de oameni, inovație, schimbare a societății în bine. Pe lângă crestemidei.ro am un job full time la Endava, unde mă ocup de relațiile cu clienții la nivel de grup. Cred că fiecare om este capabil să își depășească limitele și să devină ceea ce își dorește. La acest eveniment aștept cu drag să întâlneasc tineri optimiști, isteți și curajoși cu care să descoperim tainele crowdfundingului pe care Cristina le va aduce le iveală. 

Crestemidei.ro este în prezent cea mai de succes platformă de crowdfunding din România ca și rată de finanțare a proiectelor (50% din proiectele publicate sunt și finanțate de comunitate) - vezi lista proiecte finanțate aici.

Așteptăm participanții să vină cu mintea deschisă şi cu idei pe care le putem creşte împreună în cadrul exerciţiilor de grup de la sfârşitul atelierelor. O agendă nu ar strica, asta dacă eşti genul de persoană care reţine mai uşor informaţia de îndată ce a notat-o undeva.

Când au loc atelierele?

Primul atelier: Marți, 6 decembrie, de la 19:30 la ScoutHouse (proiect finanţat prin crowdfunding) 
Al doilea atelier: Marți, 13 decembrie de la 19:30 la ScoutHouse (proiect finanţat prin crowdfunding) 

Locurile disponibile sunt limitate, în funcție de capacitatea sălii. Acestea se vor ocupa la fața locului după principiul “primul venit, primul servit”. Număr de locuri disponibile pe scaun: 20. Donaţia participanților ajută incubator107Cluj să crească, ne răsplătește meşterul și acoperă costurile închirierii sălii. Organizatorii sugerează o donație de 15 lei pentru atelier.

Hai să #schimbamROinbine prin proiecte curajoase.

Mulțumim incubator107cluj  pentru invitație și ScoutHouse  pentru "încăpățânarea" care i-a ajutat să se activeze în perioada campaniei.