Arhiva blog

ArticoleFAQEchipa Crestem Idei22%Pastila de crowdfundingRealizări

10.000 de EUR s-au strâns prin crowdfunding pe crestemidei.ro pentru proiectul CaziNou, initiat de grupul Calup

Scris de Crestem Idei - Marți, 22 Iulie 2014

Comunicat de presă

Se poate și in Romania!

In data de 21 iulie 2014, proiectul CaziNou a fost finanțat cu 44.225 RON (101%), de catre 259 de susținători pe crestemidei.ro. Scopul campaniei de crowdfunding a fost ”strângerea fondurilor necesare primului pas al intervenției, accesul în siguranță în Cazinou și stoparea degradării clădirii. Acesta presupune, pe scurt, asigurarea zonelor aflate în stare critică, repararea golurilor în pardoseli și acoperiș și rebranșarea la apă și la curent electric a clădirii”, conform inițiatorilor campaniei, organizatia Calup.

Campania a reusit sa strângă cea mai mare sumă de până acum pe o platformă românească de crowdfunding (10.000 de EUR) mobilizând comunitatea românească din țară dar și diaspora. O tranzacție de peste 4700 de EUR venită din străinătate în ultima zi a dus proiectul la stadiul ”FINANȚAT” -  și o dată cu aceasta pe susținătorii campaniei de la agonie la extaz. Procedurile pentru primirea plății au durat aproape o saptămână timp în care crestemidei.ro a comunicat constant pe Facebook situația proiectului.

Printre recompensele oferite susținătorilor acestui proiect, se numără: menționarea numelui finanțatorului pe o placuță la intrarea in CaziNou, cărți poștale și tricouri cu CaziNou, locuri special rezervate la evenimentele culturale din CaziNou, sau chiar plimbări pe mare cu barca cu vele.

Campania de crowdfunding este doar una din activitățile ambițioase de revigorare a spațiului urban propuse de proiectul CaziNou. Acesta va mai cuprinde și organizarea de evenimente artistice în incinta CaziNoului pentru a-l face accesibil publicului larg. Inițial programate a se desfasura în perioada 1-10 August aceste evenimente au fost amânate pentru anul viitor din cauza lipsei sponsorizărilor. Organizatorii sunt însă hotarati să continue cu implementarea proiectului pentru a ”reafirma Cazinoul ca simbol național”.

Crestem Idei va îndeamnă să urmăriți de aproape lucrările de securizare și igienizare coordonate de Calup, organizația urmând să dea publicității calendarul lucrărilor și ultimele noutăți cu privire la organizarea evenimentelor artistice pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/calupu .

Crestemidei.ro  este singura platformă de crowdfunding din Romania care a înregistrat până în acest moment 14 proiecte finanțate integral din domenii precum comunitate, sport, tehnologie, fotografie, design/grafică și publishing. De la data de lansare - 24 Decembrie 2012 - și până in prezent valoarea totală a finanțărilor obținute prin crowdfunding pe crestemidei.ro se ridică la aproximativ 35.000 EUR.

Detalii campanie

Descrierea proiectului: http://crestemidei.ro/CaziNou?locale=ro .

Durată campanie: 13.06 – 13.07.2014

Target: 44.000 RON

Suma strânsă: 44.225 RON

Nr. sustinatori: 259

---

Mai multe detalii despre platforma și proiecte:

Adresa platforma: www.crestemidei.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/Crestemidei

Twitter: @crestemidei