Zig Zag prin România

Un proiect din categoria Comunitate, initiat de Asociatia Zig Zag prin Romania

  • 17 Iun 2016

   Felicitări ! Datorită ție campania Zig Zag prin România a fost finanțată cu succes!

   Ziua bună dragă susținătorule, 

   Ne bucurăm nespus de mult că îți scriem aceste rânduri! :) De ce? Pentru că pe această cale dorim să te anunțăm că a fost finanțată campania ZigZag prin România cu succes!!! 

   Am reușit să strângem toată suma și suntem pregătiți să continuăm construirea celei mai frumoase cărți de vizită a României :) 

   In perioada următoare îţi vom livra recompensele alese de tine! Mai mult decât atât am pregătit și câteva surprize.... pentru că TU, susținătorule, ai ales să fii diferit!

   Ai făcut un pas înainte, ai adăugat valoare proiectului nostru şi României! Pentru asta îți suntem recunoscători! 

   Şi acum să ne continuăm călătoria, împreună! Urmărește experiența echipei ZigZag prin România pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul nostru. Rezultatele propuse prin folosirea fondurilor din campanie nu vor întârzia să apară.

   ZigZag prin România este acum o comunitate care creşte zilnic cu implicarea ta! 

   Pentru că...Unde-s mulţi puterea creşte şi povestea nu s-opreşte! J

   Mulțumim tuturor prietenilor-susținători pentru contribuții și Asociației Creștem Idei pentru coordonare și implicare! 

   Cu drag, 

   Echipa ZigZag prin România

  • 28 Apr 2016

   Ce mai e nou in Zig Zag? de Alexandra Călinoiu

   Alexandra este o mândră olteancă pasionată de scris și totodată o fană ZIG ZAG! Ne-a făcut și o surpriză! 

   Încă din primele zile de campanie ne-a susținut financiar, apoi a scris pe blog-ul ei despre noi și campania crowdfunding pe care am demarat-o. Tot pe blogul ei a pus și un banner cu trimitere la campanie :) Ne-a surprins plăcut acest gest! 

   Mai multe detalii despre ea și articol aici: https://olteancaindeplasare.wordpress.com/2016/04/28/ce-mai-e-nou-in-zig-zag/  

   Îți multumim, Alexandra, pentru susținere și pentru faptul că promovezi acest proiect! 

   Multumim tuturor celor 16 sustinatori de pana acum! Doar împreună putem contribui la crearea celei mai frumoase cărți de vizită a... României! :) 


  • 22 Apr 2016

   Campania crowdfunding Zig Zag prin Romania la Radio Hit Iasi

   Am avut placerea de a vorbi astazi, despre Zig Zag prin Romania si campania lansata, in emisiunea METROPOLA la Radio Hit Iasi :) 

   Erau iesenii curiosi de ce nu am marcat orasul Iasi pe harta noastra. Asa au aflat ei ca Iasul, orasul nostru de suflet unde ne-am constituit ca si echipa va fi cireasa de pe tortul Zig Zag prin Romania si implicit orasul cu care vom incheia excursia noastra! 

   Am mentionat de campania noastra de pe crestemidei.ro si am indemnat comunitatea sa se implice :) 

   S-au strans 850 lei in 3 zile de la 8 sustinatori! Ce frumos!  

   Doar impreuna construim cea mai frumoasa carte de vizita a Romaniei! :) 

   Va multumim pentru sustinere! 

  Despre proiect

  Zig Zag prin România – turism și educație

  Zig Zag prin Romania este o asociație formată dintr-un grup de tineri ce a pornit într-o călătorie prin toată țara timp de 5 ani. Scopul nostru este de a promova locurile spectaculoase şi oamenii cu adevărat valoroşi din ţară, din toate domeniile de activitate.

  Ne propunem să poposim în fiecare județ minim 30 zile. În acest timp ne ocupăm de realizarea de materiale foto-video, cărți cu atracțiile turistice și poveşti ale oamenilor de succes din toate județele. 

   În 19 luni de călătorie am scris 22 de cărţi pe tema turismului şi educaţiei. S-au strâns interviuri cu peste 800 de români deosebiţi din toate domeniile de activitate. Suntem milionari în fotografii. Am realizat 1.000.000 de fotografii dedicate atracţiilor turistice şi avem montate 15 clipuri inovative, dinamice, de tip timelapse-hyperlapse.

  Pentru fiecare județ ne propunem să:

  1)  Realizăm un material foto-video tip hyperlapse de promovare


  Astfel de clipuri reprezintă o metodă simplă de a prezenta eficient, atracţiile turistice dintr-un oraş sau judeţ. Asta nu înseamnă şi că sunt uşor sau repede de realizat. Doar o secundă de timelapse înseamnă minimum 30 de fotografii ce urmează a fi prelucrate şi montate. Durata depinde de intervalul de timp dintre fotografii. Odată am fotografiat timp de 2-3 ore o ploaie de stele.

  Realizarea unui clip (timelapse/ hyperlapse) pentru un judeţ înseamnă fotografierea obiectivelor turistice pe întreaga perioadă a şederii noastre acolo. Fotografiile sunt  prelucrate  şi montate sub forma unui video de aproximativ 3 minute. Adesea, toată această activitate înseamnă peste 320 de ore de lucru şi peste 10.000 de fotografii preluate pe judeţ. Este implicată munca a peste 5 persoane, membri, voluntari şi colaboratori.

  2)  Scriem minim o carte despre locurile de vizitat și personalitățile intervievate. Aceasta include informaţii, legende, experienţe de călătorie şi poveştile de viaţă ale românilor de succes.

  3)  Organizăm un eveniment la finalul șederii noastre în județ. Aşteptăm aici peste 200 oameni din comunitatea locală. Obiectivele vizate?  Lansarea cărților și a video-ului realizat( oferite apoi judeţului), prezentarea iniţiativelor locale în turism şi educație. Evenimentul se încheie cu o sesiune de socializare/networking.

  De ce ne adresăm ţie?  

  Suntem o mână de tineri care dorim să demonstrăm românilor că avem o țară în care merită să rămâi. Vrem să arătăm lumii întregi cât de frumoase sunt locurile României și ce povești frumoase, inspiraţionale au locuitorii ei. 

  Fii alături de noi pentru realizarea acestui vis! Atât în timpul călătoriei cât şi la final dorim să ne putem bucura împreună de rezultatele obținute.

  La nivel financiar, întreg proiectul este imens. Bugetul cheltuit până acum depășește suma de 150.000 Euro ( adunat din schimb de servicii cu partenerii noştri, sponsorizări și contribuție proprie).

  Prin campania noastră de pe creștemidei.ro vrem să strângem minim 4500  Euro, bani ce vor fi folosiți pentru realizarea materialelor foto-video și scrierea cărților pentru cele 8 județe planificate pentru anul 2016 și anume: Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj și Sălaj. Pentru ca toate acestea să devină realitate avem nevoie de reînnoirea echipamentelor profesionale foto-video și IT, servicii de conținut pentru realizarea cărților, servicii de prelucrare a fotografiilor, servicii de montaj și editare video și licențe muzică video.

  Alte costuri precum organizarea evenimentelor, combustibil, cazare și masă pentru echipa de implementare vor fi acoperite din economiile proprii și alte colaborări. Orice contribuție financiară în plus e un gest activ de sprijinire a activităților proiectului nostru.  

  Aceste materiale vor fi folosite cu scopul de a promova România la nivel național și internațional prin intermediul: rețelelor de socializare și website, centrelor de informare turistică, televiziunilor locale și naționale, presei scrise, agenților economici din domeniul turismului, instituțiilor publice. 

  Reacții în cadrul proiectului Zig Zag prin România

   

  “Sunteți niște nebuni frumoși. Vă felicit și vă invidiez, în același timp, pentru ceea ce faceți. Îmi pare rău că nu mai am 20 de ani pentru a porni Zig-Zag alături de voi prin țară. Mă bucur ca v-am cunoscut. Vă iubesc” (Karina Tataru)

  „Felicitări pentru inițiativă și pentru punerea ei în practică. Ceea ce faceți este fantastic, puțini dintre noi au privilegiul de a vedea locurile minunate pe care ni le oferă România. Pozele sunt de-a dreptul fantastice. Mult succes în continuare.” (Marlena Macadan)

  „Poate cea mai fabuloasă idee de promovare a României din ultimii 25 de ani! Bravo!!!” (Tanase Iulian)

  „Inițiativă super deoarece România e un loc așa minunat , dar de mulți nedescoperit, dar voi promovați aceste locuri minunate.” (Andrei C.)

  „Sunteți cei mai tari, vă admir și vă stimez mult!!!” (Mihaela P)

  „Sunteți unici!!” (Daniel Puscasu) 

  Loading
  X