Vertical Step Maraton

Un proiect din categoria Sport, initiat de Burcea Andreea

  • 10 Noi 2014

   Copiii cu deficiente de vedere vor face o demonstratie de escalada la Maraton.

   Climb Again este proiectul lui Claudiu Miu prin care invata copii cu deficiente sa se catere, sa-si impinga limitele. 

   Mesajul lui Claudiu pe pagina de Facebook Climb Again:  Vești frumoase! Patru băieți din echipa noastră de copii cu deficiențe de vedere vor face o demonstrație de escaladă la maratonul Vertical Step din 22-23 noiembrie, la sala Vertical Spirit din București. Hai să-i vedeți pe Antonio, Alex, Flavius și Alin cum cațără fără emoții cel mai înalt perete din România - duminică, de la ora 18, între cele două finale ale maratonului. Mulțumim organizatorilor pentru susținere!

  • 08 Noi 2014

   Din culise: oamenii muncesc pe rupte, profita de orice mica pauza pentru odihna.

  • 08 Noi 2014

   Lucrarile la noul perete surplombant sunt in plina desfasurare.  Despre proiect

   

  Ce este Vertical Step Maraton

  Este un concurs- festival de cățărare indoor din Romania organizat pe structuri artificiale de escaladă. 

  Vertical Step Maraton este o competiție cu un format unic in România, fiind singurul eveniment dedicat cățărării care îmbină atât escalada sportivă (cățărarea pe pereți înalți cu asigurare în coardă), cât și bouldering-ul (cățărarea pe pereți de aproximativ 4 m, cu aterizare pe saltele) sub forma unui MARATON DE CĂȚĂRARE.

  Nu este o competiție exclusivistă, orice cățărător poate participa la categoria la care se înscrie fără a fi necesar să fie sportiv legitimat la vreun club.

  Este o inițiativă privată care a început în urmă cu 6 ani odată cu deschiderea sălii de escaladă Vertical Spirit din Baicului, până în prezent aceasta fiind și cea mai înaltă sală din Romania.

  Cățărătorii au nevoie de asemenea întâlniri, de provocări, de un context în care să se pună la încercare, bucurându-se în același timp de o atmosferă deosebită și incitantă.  

  De accea, credem că Vertical Step Maraton are un rol major în susținerea comunității cățărătorilor din România și ne dorim să putem facilita această întâlnire a cățărătorilor și in acest an, în condiții cât mai bune. 

  În 2009, timp de 5 luni de zile, echipa Vertical Spirit a muncit pe rupte pentru a transforma un fost depozit mecanizat lăsat în paragină în cea mai înaltă și complexă sală de escaladă din România. 

  Această sală s-a născut din propria noastră pasiune pentru escaladă, pe care ne-am dorit să o împărtășim și altora si mai mult decat atât, să-i ajutăm să devină părtași la ea. Apariția sa a însemnat un mare pas în față pentru comunitatea cățărătorilor din Romania și pentru dezvoltarea escaladei sportive în țara noastră.   Care sunt obiectivele noastre

  Evenimentul are ca obiective  promovarea escaladei și susținerea comunitatii de cățărători din România. 

  Vrem să oferim un context adecvat pentru noii cățărători în care să își testeze abilitățile învățate, vrem ca acest festival să continue să-i motiveze pe cățărători și să ofere o miză suficient de atractvă pentru ca anul următor să își dorească să fie și mai buni. 

  Credem că acest tip de întâlnire este o necesitate și ne dorim să ne putem asuma în continuare rolul de organizator și de susținător al acestui sport al depășirii limitelor personale, un sport al curajului si al aspirației către mai mult.   

  Pentru că dorim foarte mult să continuăm să aducem un plus de valoare în comunitatea din care facem parte,  solicităm sprijinul vostru, în cazul în care acest sport vă inspiră și vreți să contribuiți la dezvoltarea sa în România.

  Vrem ca Vertical Step Maraton să își urmeze tradiția și în acest an !

  Cum vom folosi banii primiți?

  Banii primiți vor fi folosiți pentru:

   • Amenajarea traseelor, prioritară pentru succesul festivalului; pentru ediția din acest an intenționăm amenajarea a 46 de trasee de bouldering și 30 de trasee de escaladă; munca de amenajare va dura 2 săptămâni, pentru fiecare traseu de escaladă fiind necesare minim 4 h.
   • Participarea gratuită la concurs a 6 juniori talentați și cu posibilități materiale reduse
   • Premii mai substanțiale în bani și echipamente specializate pentru cățărători
   • Construirea unui nou perete de escaladă (va avea o lungime desfasurată  de aprox 20 m, o latime de 4 m si va ieși 6 m în consolă) și achiziționarea de prize care aduc noutate și diversitate și oferă noi provocări participantilor.

  Bugetul evenimentului va fi sustinut din taxele de participare, din sponsorizari, din resurse proprii si din contributiile  celor care vor sa sprijine proiectul.

  Suma de care avem nevoie pentru completarea acestui buget este de minim 5.500 lei.

  În cazul în care nu vom reusi să strangem aceasta suma, evenimentul din acest an va fi organizat intr-o maniera mult prea sărăcăcioasă, ceea ce ar avea ca rezultat pierderea semnificației și a rolulului acestui festival pentru comunitatea de cățărători.

  De ce este escalada valoroasă?

  Daca te intrebi de ce merită sustinere escalada si comunitatea de cățărători, argumentele prezentate în link-ul de mai jos te pot convinge.

  http://www.verticalspirit.ro/despre-escalada/index.php

  Despre noi

  Dacă vrei sa afli mai multe despre echipa noastră, despre alte evenimente si proiecte inițiate de către noi sau despre edițiile precedente ale Vertical Step Maraton, accesează link-urile de mai jos:

  www.verticalspirit.ro

  www.verticalstep.ro

  http://sohodolclimb.verticalspirit.ro/

  http://www.verticalspirit.ro/despre-noi/index.php

  Loading
  X