The Change

A project from Education category, initiated by Saeednia Benyamin

    This project has not yet published news
    About the project

    THE CHANGE

    CINE SUNTEM?

    Hello! Noi suntem The Change Crew (aici ne gasiti pe Facebook: https://www.facebook.com/thechangecommunity/ ), adica 5 adolescenti care invata la Colegiul National "Spiru Haret" (Strada Italiana 17, Bucuresti) si si-au propus sa aduca in premiera in Romania un hub educational in incinta liceului nostru, intreg proiectul fiind numit THE CHANGE.

    CE ESTE THE CHANGE?

    In prima faza, o sala de clasa traditionala dusa mai departe, la o sala cu caracter non-formal, adaptata cerintelor actuale. Vrem sa schimbam bancile vechi cu scaune de tip conferinta, tabla cu creta cu un perete pe care se poate scrie cu marker-ul, sa formam in spatele clasei un spatiu de lucru, in care elevii pot veni dupa terminarea cursurilor sa studieze sau sa se recreeze, dar si sa adaugam elemente de design (banca profesorului si dulapul chiuvetei sunt realizate de noi din paleti; am transformat scara cu ajutorul careia am zugravit spatiul intr-o etajera decorata cu plante agatatoare si multe altele).



    In urmatoarea etapa, spatiul va servi drept sala de clasa pentru elevii liceului in cursul saptamanii, dar si ca sediul unei comunitati de 30 de adolescenti bucuresteni. Acestia vor participa in fiecare sambata, pe o perioada de 3 luni, la sesiuni ce constau in workshop-urile organizate de ONG-ul educational Scoala de Valori pe diverse tematici, urmate de discutii cu oameni de succes ai societatii romanesti, care si-au confirmat deja prezenta.

    La final, dorim ca adolescentii sa isi formeze echipe pentru a concepe propriile proiecte de impact si sa le continue pe cele deja existente in cadrul liceului. O parte din ele vor fi implementate cu scopul de a ajuta anumite cauze sustinute de ONG-uri, iar celelalte vor viza necesitatile societatii romanesti.

    DE CE AVEM NEVOIE DE TINE?

    Realizarea spatiului a implicat o suma de 13.500 de lei (3.000 de euro), menita sa acopere toate reparatiile si obiectele din sala. Multipli antreprenori, asociatii si institutii au crezut in proiectul nostru, ajutandu-ne astfel, prin fonduri si parteneriate, sa ducem la bun sfarsit transformarea salii pana la deadline-ul stabilit initial, 10 septembrie 2017.

    In continuare cautam sa acoperim o parte din costul total pentru organizarea unui team building de 3 zile intr-o zona montana, cu comunitatea (adica cei 30 de elevi, 2 traineri, 3 profesori si fondatorii). Consideram ca aceasta activitate de invatare si socializare va avea un impact puternic asupra tinerilor, tinand cont de faptul ca ei vor colabora la numeroase proiecte pe toata durata liceului.

    In cazul in care donatiile depasesc suma propusa initial, toate fondurile ramase vor fi investite in continuare in dotarea salii.

    Multumiri

    Dorim sa ii mentionam si pe voluntarii care au venit zilnic in sprijinul nostru in perioada de constructie a salii, ajutor fara de care nu am fi reusit respectarea deadline-ului.

    Totodata va multumim si voua, viitori finantatori ai proiectului, si promitem recompensele pana la terminarea sesiunilor comunitatii, adica jumatatea lunii decembrie :)


    Loading
    X