Scout House

Un proiect din categoria Comunitate, initiat de Alex But

  • 22 Iul 2016

   Scout House, Proiect Finanțat

   Felicitări,

   Proiectul pe care l-ați susținut a fost finanțat! Vă mulțumim pentru susținere și vă anunțăm că am început deja renovările:


   Au mai rămas câteva zile în care cei care nu ați reușit să vă rezervați timp în Căsuța Cercetașilor puteți să o faceți. Mai avem multe nevoi de acoperit, cele mai importante fiind costurile de aparatură.

   Vă invităm în continuare să urmăriți site-ul scouthouse.ro și pagina facebook.com/ScoutHouseCluj pentru a fi la curent cu progresele noastre și cu data exactă a deschiderii. Nu știm sigur cum vor evolua lucrările, dar țintim să deschidem cel târziu în data de 1 octombrie 2016. Vă așteptăm!

   Cu drag,

   Echipa Scout House

  • 23 Iun 2016

   scouthouse.ro e online

   Azi am publicat prima varianta a site-ului web scouthouse.ro . Acesta va creşte odată cu amenajarea locului. Vă invităm să ne urmăriţi evoluţia şi aici.

  • 01 Iun 2016

   A venit vara şi Scout House a ieşit la soare ca să vă întâlnească.

   Am facut un mic experiment. Măsuţa ScoutHouse a rămas singură în piaţa Unirii. În câteva minute a fost ocupată de primii oameni care au experimentat ce poţi să faci la noi.

  Despre proiect

  Scout House este locul în care îţi pui timpul în valoare! Ce înseamnă asta? Noi îţi oferim un spaţiu în care ai la dispoziţie ceai, cafea, cărţi, internet, imprimantă şi proiector, iar tu îţi petreci timpul aici cum doreşti: poţi să socializezi, să înveți, să citești, să desenezi, să îți desfășori proiectele sau să te uiți la filme. Pe lângă toate astea poți participa la evenimentele găzduite de noi. Vom organiza cursuri, ateliere, concerte, expoziții, proiecții de filme, seri de lectură și multe altele. Poţi iniţia chiar tu o activitate pe placul tău şi al prietenilor tăi.

  Lucrurile pe care le consumi sau le foloseşti vor fi mereu la îndemână, incluse în preţul plătit pe oră. Da, ai înţeles bine, odată ajuns în Scout House te vei simţi ca acasă şi poţi să foloseşti în voie tot ce e disponibil în acel moment. Credem că în Cluj avem nevoie de un loc accesibil pentru oricine, care să se transforme magic în ceea ce vizitatorii îşi imaginează: ceainărie, sală de lectură, galerie de artă, clasă, sala de concerte sau cine ştie ce altceva ne va mai trece prin minte. Vei putea sta oricât de la o oră, cât să savurezi un ceai, până la o zi ca să termini un proiect. Poţi de asemenea alege abonamente săptămânale şi lunare care îţi permit să vii şi să pleci când vrei. Taxa de acces ne va ajuta la plata chiriei, la aprovizionarea locaţiei cu toate bunătăţile şi, nu în ultimul rând, la suportul financiar al activităţilor. Această taxa va fi de 5 lei pe oră, iar după patru ore vei putea sta cât doreşti, gratuit, până la finalul programului.

  Scout House adică Casa Cercetaşului

  Ca să înţelegi şi mai bine ce urmează să se întâmple în Scout House trebuie să afli câte ceva despre noi, cercetaşii (Scouts) din Cluj, şi de ce avem nevoie de noua casă (House). De foarte mult timp cercetaşii reușesc să facă lumea în care trăim mai bună educând copii şi tineri. Ne place să petrecem mult timp în natură, mergând în drumeţii, excursii sau tabere. Totuşi, o bună parte din activitatea noastră are loc şi în oraş. Zi de zi avem întâlniri între cercetaşi în cadrul cărora facem tot felul de activităţi, jocuri şi ateliere, unele mai liniştite, altele mai energice. Din păcate spaţiul actual pe care îl folosim nu ne permite să cântăm, urlăm şi ţopăim în voie. Astfel am decis că e momentul să facem o schimbare şi să evoluăm spre o locaţie mai potrivită.

  Acum câteva luni am adunat o frumoasă echipă de tineri implicaţi care aveau misiunea să găsească casa perfectă. Pe parcurs ne-am dat seama că nevoia de un loc în care să înveţi, să lucrezi sau să desfăşori activităţi nu este numai a noastră, ci a întregii comunităţi, aşa că am decis să facem din acest loc un spaţiu public.

  Unde am ajuns şi ce e de făcut

  Recent am reuşit să găsim locaţia potrivită unde să ne pune planurile în practică şi suntem gata de muncă. Pentru a ne bucura împreună de acest loc trebuie mai întâi să renovăm întreg spaţiul, să achiziţionăm mobilierul precum şi aparatura necesară. Mai exact e nevoie de o zugrăveală nouă, pardoseală, băi, mese, scaune, bibliotecă, aparat de cafea, fierbătoare, căni, farfurii, chiuvetă, imprimantă, routere wi-fi, şi proiector. Avem mult de muncă şi, pe lângă fondurile proprii de care dispunem, avem nevoie şi de contribuţia ta. Pentru fiecare aport adus acestui proiect răsplata vine în timp pe care poţi să îl petreci în Scout House aşa cum vrei. În funcție de suma de bani cu care ești dispus să ne ajuți, poți să te încadrezi la una din categoriile de recompense pe care le pregatim pentru tine în semn de mulțumire.

  Progresele noastre vor fi publicate online pe www.facebook.com/ScoutHouseCluj.

  Loading
  X