Rondul de noapte

Un proiect din categoria Pictura, initiat de Alexandru Boca

  • 24 Aug 2014

   Succes!

   Proiectul "Rondul de noapte" a fost finantat! Woo-hoo!

   Va multumim din suflet pentru sustinere si incredere. Paul si David nu vor duce lipsa de materiale pentru a finaliza panza. Deasemenea aceasta mica victorie inseamna mult pentru noi - faptul ca cineva crede in ceea ce facem ne motiveaza sa ne continuam munca. 

   Mai jos sunt cateva fotografii cu parti ale lucrarii in starea in care e ea acum insa nimic nu se compara cu experienta vizionarii directe - speram ca acum o sa putem scoate pictura din atelier ca s-o expunem intr-un loc unde poate fi vazuta de publicul larg. To be continued (soon).


  • 08 Aug 2014

  • 08 Aug 2014


  • 01 Aug 2014

   Progres

  Despre proiect

  Mă numesc Alexandru Boca şi studiez fotografie şi video la Facultatea de arte şi design din Timişoara.

  Feier Paul şi Iancu David sunt colegii mei de la pictură - cei mai dedicaţi, talentaţi şi ambiţioşi artişti pe care-i cunosc. Ultimul lor proiect constă într-o reproducere a celebrei opere Rondul de noapte a lui Rembrandt. Ideea a pornit de la un curs, unde tema consta în reproducerea unei picturi clasice oferindu-i o notă personală - practic un remake subiectivizat (mai jos pe această pagină sunt câteva exemple). 


  Cei 2 l-au ales pe Rembrandt şi au inceput să muncească. N-au mai ţinut cont de stomac sau oboseală şi au cheltuit tot bugetul pe pânză şi materiale în prima săptamână. Expresia artistică e pe primul loc la Paul şi David. Acum, ei au rămas fără resurse şi nu pot termina lucrarea - vopsea, ulei de in, ustensile. Toate contribuţiile vor ajuta la achizitionarea acestor materiale şi a unui şasiu din lemn pentru această pânză imensă (care acum e bătută în cuie pe perete). 

  Cand va fi gata, David şi Paul îşi doresc ca pictura să fie expusă pentru o perioadă. Primul loc la care s-au gândit e holul principal al Universităţii de Vest din Timişoara deoarece e un loc foarte încăpător şi permite publicului să o viziteze fără să plătească o taxă. 

  Dimensiunea aleasa e de 7m pe 4.20m. De ce aşa mare? David spune că aceasta permite o libertate de expresie în care se pot desfăşura multe. Multitudinea de detalii create prin dripping exprimă trăirile artistului mai puternic pe o suprafaţă de lucru mai mare. 

  În cazul (fericit) în care suma propusă, de 650 RON, e depăşită - fiecare bănuţ în plus va trece în bugetul următoarei lucrări. Planul ei a fost deja întocmit - va avea o lungime de cel puţin 10m cu o înălţime de 4m şi nu va consta într-o reproducere ci compoziţia şi conceptul sunt originale şi personale, fiind semnate Feier Paul şi Iancu David. 

  Dacă doriţi să-i cunoaşteţi mai bine pe cei 2, vizionaţi acest filmuleţ prin care am încercat să-i surprind pe pictori în mediul lor natural:


  Mai jos sunt fotografii cu David si Paul pictând; +câteva fotografii din portofoliul lor de lucrări.  Detalii:  Loading
  X