Prieteni

Un proiect din categoria Film/documentar, initiat de Rus Bianca

  • 09 Mar 2015

   Trailer Filmul Prieteni

   Dragii mei, azi lansam trailerul filmului Prieteni!

   Sper sa va placa si sa ne tineti pumnii pentru competitiile nationale si internationale!

   Il puteti vedea aici : trailer film Prieteni 

   O zi frumoasa!

  • 20 Sep 2014

   Premiera in luna Octombrie

   Dragii mei, premiera este amanata pentru luna Octombrie. Intre timp noi lucram la editarea filmului, colorizare, coloana sonora si afisele pentru voi. 

   Va invit sa urmariti fotografii de la filmare si sa va primiti primele recompense, stelutele de cinema pe pagina noastra de Facebook, aici 

   Multumesc frumos!

  • 07 Iul 2014

   Proiect finantat!

   Dragi prieteni, multumesc tuturor care au fost alaturi de mine pe durata intregii campanii de promovare a scurt metrajului Prieteni.

   Va invit sa fiti alaturi de intreaga echipa de filmare si in urmatoarele etape: pre-productie (locuri de filmare, casting, repetitii actorii, realizare costume), la filmare si in etapa de post productie. Urmariti activitatea noastra si pe pagina de Facebook Prieteni 

   Vom incepe sa livram recompensele incepand cu luna septembrie!

   Cu drag, 

   Bianca Rus


  • 05 Iul 2014

   Casting film Prieteni

   Va invit la casting pentru filmul de scurt metraj Prieteni  si in acelasi timp puteti fi prezenti si daca vreti sa ne ajutati la filmare: Asistent de productie, Asistent Camera, etc.

   Pentru casting avem nevoie de:

   Roluri principale: 2 barbati de 30-35 de ani

   Roluri secundare:
   o femeie de 25-30 de ani
   o fetita 5-10 ani
   2 barbati de 50-65 de ani

   Figuratie speciala:
   2 baieti de 15-20 de ani
   o fetita de 15-20 ani
   3 barbati de 50-65

   Figuratie normala:
   5 baieti 15-20 de ani
   5 fete 15-20 de ani
   2 femei 40-50 de ani
   2 barbati 40-50 de ani

   Perioada de filmare: 3 zile (intre 1-10 august)

   Precizez ca bugetul filmului este redus, dar toata lumea va fi platita. 
   p.s. Acceptam colaborari in sistem de voluntariat :)

  • 29 Iun 2014

   Veniti la Casting!

  • 25 Mai 2014

   Detalii Scenariu- update

  • 02 Mai 2014

   Project Matching din partea companiilor

   Project Matching din partea companiilor crestemidei.ro ofera persoanelor juridice posibilitatea de a finanta diverse proiecte prin dublarea contributiilor oferite unui proiect de catre utilizatori individuali. Mai exact, un proiect se poate finanta pe baza angajamentului unei companii de a dubla fiecare donatie venita de la un individ ce a sustinut acel proiect. Pasii sunt urmatorii: 1. logare pe platforma crestemidei.ro (crearea unui simplu cont Contul meu) 2. creare cont de companie (Contul meu - Profilul meu - tab Companie - buton Creeaza cont de companie) 3. selectare proiect pentru realizarea matching-ului si accesare buton Dubleaza donatiile ; orice donatie primita ulterior va fi match-uita de compania respectiva. a. cand se atinge obiectivul financiar al campaniei si durata campaniei expira, compania primeste o notificare cu suma pe care trebuie sa o plateasca si un link catre pagina de plata a crestemidei.ro b. plata trebuie efectuata in maxim 10 zile lucratoare de la data incheierii proiectului 4. optional, se poate stabili si o suma maxima (plafon maxim) cu care compania e dispusa sa sprijine proiectul; plafonul se poate modifica/edita in timp, insa nu poate fi mai mic decat suma donatiilor deja inregistrate 5. companiile pot vedea activitatea lor de matching aici: Contul meu - Profilul meu - Companie a. proiectele selectate pentru matching b. plafonul stabilit, cu posibilitatea de a-l modifica c. achitarea sumei (suma va fi completata automat si nu poate fi modificata; o data achitata suma, procesul de matching e inchis si donatiile ulterioare nu vor mai fi match-uite/dublate) De ce ar alege o companie sa faca ‘project matching’? 1. Pentru a se implica in comunitate si a contribui financiar la realizarea unor idei / proiecte inovatoare si benefice comunitatii (activitati concrete, masurabile). Acest matching poate fi inclus in activitatile de CSR ale companiei. 2. Pentru a beneficia de promovare si de cresterea vizibilitatii prin actiuni concrete de implicare in comunitate. Compania va beneficia de promovare din partea: a. crestemidei.ro: aparitie pe pagina de FB, blog, si newsletter b. proiectului sustinut: maniera de promovare va fi stabilita cu echipa initiatoare a proiectului sustinut
  • 24 Apr 2014

   Aplicatie

   Pentru cei care vreti sa fiti la curent cu evolutia proiectului, puteti accesa aplicatia realizata. Deocamdata are un numar limitat de descarcari (5) http://prieteni.mobapp.at/landing/Desktop#.U1jLuFV_sYJ Multumesc!
  • 16 Apr 2014

   Intalniri Cinefile

   Dragii mei, va invit sa povestim despre proiecte de film in Ceainaria "La un Ceai" (Bucuresti), miercuri 23 aprilie, ora 19.00. Tema acestei saptamani “ Cum scriem un scenariu de scurt sau lung metraj” (exemple de scenarii celebre). Primii pasi: tema, crearea personajelor, actiunea, rasturnarile de situatie, dialogul si rolul acestuia. Va astept cu drag! Limita imaginatiei este depasita doar in filme. https://www.facebook.com/events/738017489562910/ p.s. Pentru cei din afara orasului Bucuresti, voi prezenta un scurt synopsis al intalnirii (text si imagine), preview pentru workshop-ul de scenaristica tinut celor care sustin acest proiect ( Recompensa nr 5- 300 Ron)
  Despre proiect

  PRIETENI

  Un scurt metraj despre prietenie si frumusetea vietii autentice din mediul rural romanesc!

  la filmare rus bianca

  Salutare tuturor!

  Numele meu este Bianca Rus si sunt regizor de film. Consider ca filmul ar trebui sa te indemne la relaxare, sa te faca sa gandesti si sa aiba in acelasi timp si un rol educativ.

  Realizez filme de la 15 ani, sunt absolventa a facultatii de Regie de Film si TV si am participat ani la rand la festivaluri nationale de film.

  Imi place sa spun povesti, sa vorbesc despre frumusete si relatii umane fundamentale iar cea mai buna modalitate este prin imagine.

  Acest proiect de scurt metraj - Prieteni - s-a nascut simplu, din ideea unui prieten care si-a petrecut copilaria la tara la bunici, unde nu exista nici o bariera sociala si indiferent de varsta, sex sau nationalitate, copiii isi petreceau timpul impreuna mereu.

  Incurajez dezvoltarea relatiilor umane frumoase care ajuta lumea sa evolueze, a recunoasterii celor care ne-au crescut si a straduintei de care trebuie sa dam dovada pentru a ne pastra buni in orice tip de societate.


  film scurt metraj prieteni

  Scenariul

  Filmul Prieteni nareaza povestea a  doi baieti crescuti la tara si care provin din medii diferite.

  Tanarul care a ales sa traiasca la oras ii cere ajutorul prietenului bun din copilarie si care in prezent are o familie fericita in satul natal.

  O data cu revederea aceasta, iese la iveala un incident tragic care a avut loc cu mult timp in urma si care le rascoleste inca sufletele tuturor din aceasta localitate.

  Ajunsi sa fie implicati intr-un conflict, cei doi au de ales intre a ramane prieteni, a uita trecutul si a se desparti urmandu-si fiecare calea.


  Cine suntem?

  O echipa care munceste cu pasiune in domeniul filmului, teatrului, televiziunii si muzicii!

  Bianca Rus - regizor de film si scenarista. Cariera mea a inceput inca din liceu, participand si castigand ani la rand premii nationale la Festivalul de Arta Fotografica si Cinematografica -Targul Mures. In timpul studiilor de Regie de Film si TV in Bucuresti, am primit bursa de merit pentru rezultatele obtinute si de asemenea si o bursa din strainatate. Am realizat in timpul facultatii mai multe filme de scurt metraj si am lucrat la videoclipuri, spoturi publicitare, spectacole si in televiziune.

  (http://rusbianca.ro/about/  si http://cinema.rusbianca.ro/)

  Claudiu Puscau - regizor de film si teatru. Dupa terminarea facultatii, sectia Regie de Film si TV, am participat la mai multe festivaluri nationale si internationale de film de scurtmetraj si am lucrat la diverse proiecte: TV, videoclipuri si spoturi publicitare, atat ca regizor cat si ca scenarist si editor. Deoarece imi place foarte mult munca cu actorii, pe langa realizarea filmelor, m-am intors la o dragoste mai veche, teatrul.

   (http://claudiupuscau.blogspot.ro/ )

  Marius G. Mihalache - director de imagine, fotograf si muzician. Dupa terminarea unei facultatii de muzica in 1997, m-am inscris la Facultatea de Imagine de Film si TV. Am lucrat in mai multe proiecte de teatru si film, ca director de imagine, fotograf sau compozitor. Imi place sa ma ocup si de partea de editare a proiectelor mele si adesea am preluat coordonarea productiilor de la pre-productie pana la post productie.

  (https://www.flickr.com/photos/michel2233/ , http://michel2233.blogspot.ro/ )

  Mariana Pachis - scenografa, regizor de film, teatru si televiziune, artista. Cu o cariera indelungata in scenografie, am decis sa urmez cursurile unei Facultati de Regie de Film si TV pentru a-mi realiza propriile spectacole si filme.  Pe langa partea de scenografie, decor, costume in diverse filme, piese de teatru, opera si TV, am realizat de-a lungul anilor trofee pentru festivaluri si evenimente, expozitii-spectacol cu premii internationale, creatii vestimentare, decoratiuni si am organizat o multime de evenimente frumoase. 

  (http://www.pakiss.cabanova.ro/)


  filmare mere rosii

  De ce sa sustii proiectul “Prieteni”

  Pentru ca Prieteni este un film despre noi toti. Este un proiect colectiv la care poate participa oricine.

  Pentru ca este foarte important sa-i tinem pe cei dragi aproape si sa nu-i uitam pe cei care au avut grija de noi.

  Pentru ca putem sa promovam valorile bune si frumoase si poate fi un cadou special pe care sa-l acorzi unui prieten.


  Cei 9000 RON pe care dorim sa ii strangem cu ajutorul vostru vor acoperi mare parte din costurile de productie  si anume:

  · inchiriere echipament de filmare

  · scenografie

  · transport echipa

  · actori si figuratie

  urmand ca cealalta parte sa fie acoperita din parteneriate si resurse proprii.

  Termenul de realizare este Septembrie 2014, iar acordarea recompenselor se va face incepand din luna iulie pana in septembrie,  dupa realizarea filmului. Durata aproximativa a scurt metrajului: 15-20 de minute.

  Multumim pentru ajutorul si sprijinul acordat. Va asteptam la filmare!

  Loading
  X