Panou de catarat in Falticeni, Suceava

Un proiect din categoria Sport, initiat de Alex Paul Manoliu

  • 02 Iun 2015

   Proiectul a fost finantat!

   Buna tuturor,


   Nu stiu daca ati urmarit pagina proiectului nostru sau nu. 

   Avem mare placere sa va anuntam ca proiectul nostru a strans banii necesari finantarii. Dorim sa va multumim pentru donatiile facute si in curand vom reveni cu alte noutati despre panou.

   O zi buna,

   Alex

  Despre proiect

  Cine suntem?

  Suntem o comunitate restransa de cataratori din Falticeni si imprejurimi (judetul Suceava, Romania), dar care se vrea marita. In viata de zi cu zi, fiecare avem job-uri diferite si obisnuite. In timpul liber insa, toti avem ceva in comun: cataratul, in toate formele lui. Asta este pasiunea care ne uneste si care ne face sa uitam restul. Membrii comunitatii sunt de varste diferite ( 15-40+) cu diferite performante in domeniul alpinismului (fie escalada sau bouldering, fie catarare pe gheata sau trekking de altitudine). Componentii echipei au atins varfuri  ca Elbrus (5642 m), Mont Blanc (4810), Matterhorn-Creasta Leone (4475 m), Weisshorn (4506 m), Monte Rosa (4633 m) s.a, pe rute clasice sau rute mai tehnice. Pe langa aceste varfuri externe echipa face ture dese in Carpati pentru ture hibernale de mare dificultate sau catararea in marii pereti din Romania sau Europa. (Mentionam aici parcurgeri ale unor trasee de catarare de mare dificultate: Fisura Albastra, Fight for Life, Santinela de la Gatul Iadului, Fisura Artei, Lespezile Lirei, Lacrima de Piatra s.a. – toate fiind trasee lungi, expuse si de mare dificultate). La toate acestea, adaugam si parcurgerea cascadelor de gheata Federweiss (180 m), Hocknarfall (140 m) si Mordor (315 m-una dintre cele mai lungi si dificile din Europa), parcurse in 2014 si 2015 cat si participari la diverse concursuri nationale de escalada si bouldering.

  Ce dorim sa facem si unde?

  In centrele urbane mari exista comunitati mari de alpinisti si numarul acestora este in continua crestere, lucru benefic tuturor. In schimb, in orasele mici exista o mana de oameni. Si asta nu doar pentru ca numarul locuitorilor este mai mic. Nu exista panouri de escalada, acel loc unde cataratorii se intalnesc, antreneaza, discuta si fac planuri sau impartasesc din reusitele lor. Acel loc unde multi copii invata sa se catere si fac primii pasi catre o viata frumoasa si plina de satisfactii.

  De cand am inceput sa ne cataram, fiecare dintre noi am avut norocul sa intalnim alti cataratori extraordinari de la care am invatat foarte multe, care ne-au inspirat si cu ajutorul carora am ajuns astazi unde suntem acum. Asta ne motiveaza sa vrem sa inspiram si noi, la randul nostru, pe altii, sa dam mai departe ceea ce stim si sa cream locul unde lucrurile astea se pot intampla.

  Am inceput sa construim un panou de catarat in Falticeni, judetul Suceava, in incinta unei sali de sport. Acesta va avea trei sectoare, dupa deschiderea carora suprafata catarabila totala va fi de circa 75 mp si va fi compusa din 40 mp pentru escalada si 35 mp pentru bouldering.


  Cine va beneficia?

  Panoul de catarat va fi destinat publicului larg, cu un mare accent pe extinderea comunitatii din zona. Vrem sa demaram campanii de popularizare a acestui sport si printre copii, existand gratuitati si discount-uri foarte mari pentru categoriile mici de varsta si pentru copiii si tinerii defavorizati. Astfel fiecare va avea posibilitatea sa descopere in sine pasiunea pentru catarat, munte si un mod de viata activ.

  Vrem ca panoul sa devina locul de intalnire a comunitatii outdoor din zona si sa fie un instrument de extindere a acestei comunitati.

  Cum vom folosi fondurile? (3000 lei/700 EUR)

  Constructia primului sector ne va costa 6000 lei. (materiale pentru structura, panouri tego, prize, manopera partial – partial  vom construi noi). Pana acum am acoperit din fonduri proprii jumatate din aceasta suma, am cumparat materiale pentru toate sectoarele si constructia a inceput. Acum mai avem nevoie de 3000 lei pentru face rost de prizele artificiale pentru primul sector fara de care panoul nu poate functiona.

  Aceasta este suma minima de care am avea nevoie ca sa putem deschide primul sector, dar vom aprecia foarte mult sustinerea si contributia fiecaruia si mai departe, si dupa ce reusim sa adunam aceasta suma, pentru ca daca adunam 5000 vom putea contrui si cel de-al doilea sector, iar cu 7300 putem finisa toate cele trei sectoare transformand locul intr-un frumos teren de joaca pentru cataratori! Asta va da posibilitatea celor din comunitate sa practice diferitele tipuri de catarare.

  Fii alaturi de noi, ajuta-ne sa adunam banii necesari, sustine-ne cu un mesaj sau un gand bun, iar noi, si multi altii mai tarziu, iti vom fi recunoscatori si iti vom multumi pentru ajutor prin recompensele interesante si frumoase, unele chiar si calde, altele chiar si gustoase, pe care le-am pregatit!

  Loading
  X