Open Studio Act

Un proiect din categoria Teatru, initiat de Alin Stanciu

  • 27 Aug 2016

   Mulțumim că ați îndeplinit un vis!

   Evenimentul acesta pe care ni l-am dorit în deschiderea teatrului nostru independent, OPEN STUDIO ACT!!!, nu s-ar fi realizat dacă nu ar fi existat platforma de finanțare CREȘTEM IDEI, de la Cluj-Napoca.

   Creștem idei a apărut din dorința echipei clujene de a schimba România în bine prin proiecte creative. Crestemidei.ro este o platformă de crowdfunding (finanțare din partea mulțimii) unde oricine poate să își publice ideea creativă și oricine poate să o susțină cu o sumă mică, dar necesară pentru realizarea ei.

   La finalul lunii iulie 2016 am reușit să depunem proiectul OPEN STUDIO ACT pe această platformă, unde ne-am propus să strângem suma de 7.000 de lei, bani care ne ajută să acoperim cheltuielile cu deplasarea, cazarea, masa și onorariile artiștilor invitați în festivalul nostru. A fost un vis cu un termen limită, am avut la dispoziție 28 de zile pentru a strânge această sumă, dar printr-o mobilizare frumoasă din partea prietenilor din toate colțurile țării (și chiar și din străinătate), am reușit să adunăm banii și să ne vedem visul împlinit.

  Despre proiect

  Cine suntem NOI?

  Noi, cei din Asociaţia Centrul Multimedia STUDIO ACT ne propunem să dezvoltăm un nou spațiu cultural în Oradea, un loc de întâlnire al artelor (teatru, fotografie, cinema, pictură).

  De doi ani de zile activăm atât pe scena teatrului din Oradea, cât și pe cea independentă, unde ne bucurăm de aprecierea publicului. În acești doi ani am jucat spectacole în diverse spații neconvenționale din Oradea, iar recent s-a născut dorința de a focaliza activitatea noastră într-un singur loc – cu alte cuvinte, vrem să avem casa noastră, în care musafirii sunt mereu bineveniți!

  Am găsit un loc prielnic – o clădire cu o istorie impresionantă (o veche sinagogă construită în 1915), în care am amenajat o sală de spectacole dotată cu toate cele necesare. Inaugurarea noului teatru independent din Oradea am programat-o în perioada 24-27 august, prin evenimentul OPEN STUDIO ACT!!!

  Descrierea Evenimentului OPEN STUDIO ACT!!!

  Evenimentul OPEN STUDIO ACT!!! își propune să reunească la Oradea artiști din diverse domenii, care vor susține activități precum spectacole de teatru, spectacole de improvizație, workshop-uri, expoziții pentru publicul dornic de o experiență culturală inedită.

  Iată programul evenimentului nostru:

  ·  miercuri, 24 august:

  ◦  ora 11.00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag

  ◦  ora 18.00 – Workshop de fotografie cu Remus Toderici

  ◦  ora 20.00 – Spectacol de teatru: AUTOBAHN, de Neil LaBute, regia Laura Moldovan – o producţie Teatrul de Nord Satu Mare

  ·  joi, 25 august:

  ◦  ora 11.00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag

  ◦  ora 18.00 – Workshop de fotografie cu Remus Toderici

  ◦  ora 18.00 – Workshop de oratorie cu Oradea Toastmasters

  ◦  ora 20.00 – Spectacol de teatru: IMPRO PATZAN SHOW + INVITAŢI SURPRIZĂ – o producţie STUDIO ACT Oradea

  ·  vineri, 26 august:

  ◦  ora 11.00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag

  ◦  ora 18.00 – Workshop de fotografie cu Remus Toderici

  ◦  ora 20.00 – Spectacol de teatru: RESPIRAŢII, de Duncan Macmillan, regia Radu Nica – o producţie Teatrul pentru Copii şi Tineret ARIEL Târgu Mureş

  ·  sâmbătă, 27 august:

  ◦  ora 12.00 – Finalizarea workshop-ului de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag; SPECTACOL

  ◦  ora 18.00 – Workshop de fotografie cu Remus Toderici

  ◦  ora 20.00 – Spectacol de teatru: REASONS TO BE PRETTY, de Neil LaBute, regia Radu Horghidan – o producţie STUDIO ACT (piesă montată în premieră națională - proiect realizat cu sprijinul domnului Neil LaBute)

  Pe toată durata evenimentului, cei prezenţi vor putea admira în sediul STUDIO ACT o expoziţie de fotografie de teatru, a lui Remus Toderici (artist fotograf).

  De ce avem nevoie de ajutorul tău?

  Realizarea unui eveniment de o asemenea amploare presupune anumite costuri – care ţin de cazarea, masa şi onorariile invitaţilor. Noi deja am investit în renovarea şi dotarea spaţiului de spectacol pe care îl punem la bătaie pentru evenimentul OPEN STUDIO ACT!!!, aşa că acum apelăm la TINE pentru ajutor.

  Loading
  X