MegaDojo Timisoara 2017

Un proiect din categoria Educatie, initiat de CoderDojo România

  Acest proiect nu a publicat noutati inca
  Despre proiect

  Ediția din 2017 a MegaDojo Timișoara va fi cel mai mare eveniment de educație în domeniul programării desfășurat vreodată într-o locație unică din România.                  

  CINE PARTICIPĂ?

  Organizat în comun  de către cele 15 implementări CoderDojo active în Zona Metropolitană Timișoara, cu sprijinul Asociației Banat IT, evenimentul va reuni peste 512 de copii și tineri cu vârsta cuprinsă în intervalul 7-17 ani, dintre care 300+ deja participanți la activitățile CoderDojo, împreună cu alții, nou-veniți, cărora evenimentul le va facilita un prim contact cu tehnologia din postura de creatori digitali. Alături de copii vor fi peste 100 dintre foștii, actualii și viitorii mentori CoderDojoPe lângă participanții locali, vom avea în mijlocul nostru, la Timișoara, și reprezentanți ai altor dojo-uri din țară și din țările vecine, precum și reprezentanți ai centrului de coordonare a mișcării globale CoderDojo, de la Dublin, Irlanda.

  Evenimentul va fi promovat în rândul profesioniștilor din sectorul tech local, pe care dorim să îi atragem ca noi mentori. În plus, la MegaDojo invităm publicul larg, părinți, profesori, reprezentanți de organizații care pot să devină gazde pentru noi dojo-uri.

  megadojo.jpg

  CE VOM FACE?

  Pe durata celor 8 ore ale evenimentului, pe lângă sesiunile de lucru tipice pentru CoderDojo, cu ateliere dedicate celor mai diverse arii tehnologice (Scratch, tehnologii - web html, CSS, JavaScript, C++, C#, Java, Python, Ruby, Photoshop, Game Development, Robotică), vor avea loc competitii-fulger, prezentări susținute de mentori și de echipe de ninjas. Vom amenaja un VIP Lounge, unde calitatea de VIP le va aparține tinerilor programatori CoderDojo care au dezvoltat proiecte premiate la competiții naționale și internaționale. Ei vor prezenta respectivele proiecte unor invitați speciali, manageri și angajați ai firmelor timișorene din domeniul tech, reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice din mediul universitar și pre-universitar. 

  Părinții, prietenii tinerilor programatori și toții timișorenii interesați vor fi bineveniți să viziteze spațiile de desfășurare a evenimentului. Alte elemente de atracție ale evenimentului vor fi standurile cu echipamente de realitate augmentată și virtuală, atelierele dedicate protejării față de riscurile de securitate informatică, competițiile de roboți, etc.  MEGADOJO ȘI SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A PROGRAMĂRII

  Ziua aleasă pentru desfășurarea MegaDojo are o semnificație specială, 14 octombrie, în mijlocul Săptămânilor Europene ale Programării 7-22 Octombrie, cadru de desfășurare a numeroase evenimente, la nivel local, național și european, inițiat și sprijinit de Comisia Europeana și susținut de organizații active, similar Asociației Banat IT, în domeniul dezvoltării activităților și comunităților tech.  CINE SUNTEM?

  Cele 15 dojo-uri active în Zona Metropolitană Timișoara care vor fi implicate în organizarea evenimentului sunt: 

  Dumbrăvița Timișoara @CD Loga                                  

  Timisoara @Gim30

  Giroc Timișoara @CNB

  Timisoara @Moisil

  Moșnița-Nouă Timișoara @Océ Software

  Timisoara @NTT Data Romania

  Timișoara @Bartók Timișoara @UVT

  Timisoara @Startup Hub

  Timișoara @Casa Olarului             Timisoara @FEAA

  Timisoara @temirice.ro

  CoderDojo este o mișcare globală de educație în domeniul programării, inițiată în 2011, în Irlanda, și care promovează abordări informale, deschise, incluzive, gratuite, bazate pe implicarea voluntară ca mentori a unor actuali și viitori specialiști proveniți din rândul elevilor, studenților, angajaților și antreprenorilor din domeniul tech. În România, CoderDojo funcționează din 2012 ajungând actualmente la circa 30 de implementări care facilitează, cu ajutorul a peste 100 de mentori, prin sesiuni săptămânale, bisăptămânale sau lunare, accesul a peste 700 de copii la magia creativă a programării. În Zona Metropolitană Timișoara, cele 15 implementări CoderDojo sunt susținute de către Asociația Banat IT, care funcționează ca și platformă juridică și financiară pentru activițățile rețelei.


  LA CE FOLOSEȘTE CONTRIBUȚIA TA?

  Contribuțiile pe care le le veți face vor servi la:

  • acoperirea cheltuielilor cu mesele și gustările copiilor, 
  • achiziționarea și imprimarea tricourilor care vor fi oferite tuturor participanților, 
  • achiziționarea premiilor care le vor fi acordate câștigătorilor diverselor competiții din cadrul evenimentului, 
  • printarea diplomelor de participare, a elementelor de signalistică și a altor elemente de identitate vizuală,
  • plata taxelor și comisioanelor legate de derularea campaniei de crowdfunding. 

  Nimeni dintre cei implicați în organizarea și derularea evenimentului nu este remunerat, participarea tuturor având loc cu titlu de voluntariat. 

  Bineînțeles, poți deveni și tu voluntar, mentor sau organizator. Înregistrează-te aici. 

  Orice eventuală sumă rămasă necheltuită după derularea evenimentului va servi la finanțarea altor activități ale rețelei CoderDojo din Zona Metropolitană Timișoara.

  Loading
  X