MegaDojo Timisoara 2017

Un proiect din categoria Educatie, initiat de CoderDojo România

  • 10 Oct 2017

   You are Mega!

   ”Congrats! Your MegaDojo Timisoara 2017 campaign has been financed!”

   It's great to start your working day reading this text! Especially when you know that it is one of those days when the effort to organize the event you are fundraising for should be at a maximal level!

   Thank you all to those that have contributed to this succes: from the Timisoara young student in a UK University that in the break between two lectures or commuting with the Tube have donated 10 RON up to the numerous volunteer CoderDojo mentors that have added each couple of hundreds lei to the infinite more valuable weekly contribution in time and energy, from the mother o two ninjas that have been active in 2013-14 up to the Serbian entrepreneur who, inspired by what he've seen in Timisoara decided to start a dojo in his small town beyond the border, and on on!

   Thanks for confirming what we already knew about you: that you really care, that you are always close to us and, much more, that you are always close to the kids that are learning weekly something useful and important in the field of programming, and hopefully of true humanity, at CoderDojo!

   We learned and lived unexpectedly much during the campaign weeks and we'll try to include the lessons learned in some written materials, aiming to encourage other potential campaign initiators to attract people and community support in order to made public good that will drive all of us one or two steps forward!

   Our mission haven't ended here as, we hope, your mission is not ending here: we are waiting all of you as guests to MegaDojo, we are hoping that many of you will become mentors, organizers or hosts of CoderDojo clubs in Timisoara or elsewhere!

   Above all, together we are cool!

   Radu Ticiu and MegaDojo Team

   PS: special thanks to Bogdan Teleman, ex-champion at CoderDojo Giroc, who worked a lot to campaign and to MegaDojo preparation! His leave to a new job abroad prevent us to celebrate together this success! 

  • 10 Oct 2017

   Sunteti Mega!

   ”Felicitari! Campania MegaDojo Timisoara 2017 a fost finantata!”

   E bine sa iti incepi ziua citind acest text! Mai ales cand stii ca e una dintre acele zile in care efortul de organizare a evenimentului pentru care faci crowdfunding trebuie sa fie maxim!

   Va multumim celor care ati contribuit la acest succes: de la studentul timisorean in Marea Britanie care intre doua cursuri sau intre doua statii de metrou a donat 10 RON pana la numerosii mentori voluntari de la CoderDojo care au adaugat la infinit mai valoroasa contributie saptamanala in timp si energie si cateva utile sute de lei, de la mama unor ninja activi prin 2013-2014 pana la antreprenorul din Serbia care inspirat de ceea ce a vazut in Timisoara a decis sa initiatieze un dojo in oraselul de dincolo de granita cu Romania, si asa mai departe!

   Va multumim pentru ca ne-ati confirmat ceea ce, de fapt, stiam despre voi: faptul ca va pasa, faptul ca va avem mereu alaturi, noi dar mai ales copiii care invata saptamanal ceva important din domeniul programarii si, speram, al umanitatii, la CoderDojo!

   Am invatat si trait incredibil de multe in saptamanile campaniei si vom incerca sa prezentam aceste lucruri in cateva materiale scrise, in ideea in care si alti potentiali initiatori si administratori de campanii sa atraga mai usor sprijinul oamenilor si al comunitatii pentru a putea face acel ”mai bine” care sa ne duca pe toti cu un pas sau doi inainte!

   Misiunea noastra nu s-a incheiat aici, la fel cum, speram, misiunea voastra nu se incheie: va asteptam pe cat mai multi dintre voi ca vizitori ai MegaDojo, va asteptam pe toti ca mentori, organizatori sau gazde de implementari CoderDojo!

   Above all, together we are cool!

   Radu Ticiu si echipa MegaDojo


   PS: multumiri speciale lui Bogdan Teleman, ex-champion al CoderDojo Giroc, care a muncit extrem de mult la campanie si la pregatirea MegaDojo! Plecarea lui la un nou loc de munca in strainatate ne priveaza de posibilitatea de a sarbatori impreuna acest succes! 

  Despre proiect

  Ediția din 2017 a MegaDojo Timișoara va fi cel mai mare eveniment de educație în domeniul programării desfășurat vreodată într-o locație unică din România.                  

  CINE PARTICIPĂ?

  Organizat în comun  de către cele 15 implementări CoderDojo active în Zona Metropolitană Timișoara, cu sprijinul Asociației Banat IT, evenimentul va reuni peste 512 de copii și tineri cu vârsta cuprinsă în intervalul 7-17 ani, dintre care 300+ deja participanți la activitățile CoderDojo, împreună cu alții, nou-veniți, cărora evenimentul le va facilita un prim contact cu tehnologia din postura de creatori digitali. Alături de copii vor fi peste 100 dintre foștii, actualii și viitorii mentori CoderDojoPe lângă participanții locali, vom avea în mijlocul nostru, la Timișoara, și reprezentanți ai altor dojo-uri din țară și din țările vecine, precum și reprezentanți ai centrului de coordonare a mișcării globale CoderDojo, de la Dublin, Irlanda.

  Evenimentul va fi promovat în rândul profesioniștilor din sectorul tech local, pe care dorim să îi atragem ca noi mentori. În plus, la MegaDojo invităm publicul larg, părinți, profesori, reprezentanți de organizații care pot să devină gazde pentru noi dojo-uri.

  megadojo.jpg

  CE VOM FACE?

  Pe durata celor 8 ore ale evenimentului, pe lângă sesiunile de lucru tipice pentru CoderDojo, cu ateliere dedicate celor mai diverse arii tehnologice (Scratch, tehnologii - web html, CSS, JavaScript, C++, C#, Java, Python, Ruby, Photoshop, Game Development, Robotică), vor avea loc competitii-fulger, prezentări susținute de mentori și de echipe de ninjas. Vom amenaja un VIP Lounge, unde calitatea de VIP le va aparține tinerilor programatori CoderDojo care au dezvoltat proiecte premiate la competiții naționale și internaționale. Ei vor prezenta respectivele proiecte unor invitați speciali, manageri și angajați ai firmelor timișorene din domeniul tech, reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice din mediul universitar și pre-universitar. 

  Părinții, prietenii tinerilor programatori și toții timișorenii interesați vor fi bineveniți să viziteze spațiile de desfășurare a evenimentului. Alte elemente de atracție ale evenimentului vor fi standurile cu echipamente de realitate augmentată și virtuală, atelierele dedicate protejării față de riscurile de securitate informatică, competițiile de roboți, etc.  MEGADOJO ȘI SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A PROGRAMĂRII

  Ziua aleasă pentru desfășurarea MegaDojo are o semnificație specială, 14 octombrie, în mijlocul Săptămânilor Europene ale Programării 7-22 Octombrie, cadru de desfășurare a numeroase evenimente, la nivel local, național și european, inițiat și sprijinit de Comisia Europeana și susținut de organizații active, similar Asociației Banat IT, în domeniul dezvoltării activităților și comunităților tech.  CINE SUNTEM?

  Cele 15 dojo-uri active în Zona Metropolitană Timișoara care vor fi implicate în organizarea evenimentului sunt: 

  Dumbrăvița Timișoara @CD Loga                                  

  Timisoara @Gim30

  Giroc Timișoara @CNB

  Timisoara @Moisil

  Moșnița-Nouă Timișoara @Océ Software

  Timisoara @NTT Data Romania

  Timișoara @Bartók Timișoara @UVT

  Timisoara @Startup Hub

  Timișoara @Casa Olarului             Timisoara @FEAA

  Timisoara @temirice.ro

  CoderDojo este o mișcare globală de educație în domeniul programării, inițiată în 2011, în Irlanda, și care promovează abordări informale, deschise, incluzive, gratuite, bazate pe implicarea voluntară ca mentori a unor actuali și viitori specialiști proveniți din rândul elevilor, studenților, angajaților și antreprenorilor din domeniul tech. În România, CoderDojo funcționează din 2012 ajungând actualmente la circa 30 de implementări care facilitează, cu ajutorul a peste 100 de mentori, prin sesiuni săptămânale, bisăptămânale sau lunare, accesul a peste 700 de copii la magia creativă a programării. În Zona Metropolitană Timișoara, cele 15 implementări CoderDojo sunt susținute de către Asociația Banat IT, care funcționează ca și platformă juridică și financiară pentru activițățile rețelei.


  LA CE FOLOSEȘTE CONTRIBUȚIA TA?

  Contribuțiile pe care le le veți face vor servi la:

  • acoperirea cheltuielilor cu mesele și gustările copiilor, 
  • achiziționarea și imprimarea tricourilor care vor fi oferite tuturor participanților, 
  • achiziționarea premiilor care le vor fi acordate câștigătorilor diverselor competiții din cadrul evenimentului, 
  • printarea diplomelor de participare, a elementelor de signalistică și a altor elemente de identitate vizuală,
  • plata taxelor și comisioanelor legate de derularea campaniei de crowdfunding. 

  Nimeni dintre cei implicați în organizarea și derularea evenimentului nu este remunerat, participarea tuturor având loc cu titlu de voluntariat. 

  Bineînțeles, poți deveni și tu voluntar, mentor sau organizator. Înregistrează-te aici. 

  Orice eventuală sumă rămasă necheltuită după derularea evenimentului va servi la finanțarea altor activități ale rețelei CoderDojo din Zona Metropolitană Timișoara.

  Loading
  X