Istoria Rockului românesc

A project from Writing & publishing category, initiated by Andrei Ruse

  • 11 Nov 2017

   Continuăm povestea! Rock în timpuri noi

   Continuăm povestea și trilogia „Istoria ROCKului românesc” cu noul volum, „Rock în timpuri noi”, care cuprinde povestea fascinantă a anilor '90.

   Până pe 28 noiembrie poți precomanda noul volum de aici: https://goo.gl/pikwos

   Peste 90 de persoane au precomandat deja „Rock în timpuri noi”, și ți-am pregătit și câteva fragmente inedite din carte, pe care le poți citi în revista VICE:

   Vice.com/Primele-concerte-rock-din-romania-in-anii-90


   Mulțumim mult și așteptăm implicarea ta,

   Echipa Hyperliteratura și Nelu Stratone
  • 18 Oct 2017

   Volumul al II-lea din Istoria ROCKului!

   Dragi rockări,

   Ați susținut apariția cărții „Rock sub seceră și ciocan”, primul volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, și vă mulțumim încă o dată pentru asta!

   Astăzi am demarat o nouă campania de crowdfunding pentru continuarea proiectului și anume volumul „Rock în timpuri noi”, care tratează fenomenul rock în anii '90. Ne-am bucura enorm să fiți încă o dată alături de noi, să precomandați și acest titlu, ca împreună să reușim să publicăm a doua carte a seriei istoriei rockului românesc!

   Găsiți toate detaliile aici. #rockon

   Mulțumim,

   Echipa Hyperliteratura


  • 09 Jun 2017

   Ne mai puteti fi inca o data alaturi!

   Dragi rockări,

   Ați fost alături de proiectul nostru, „Rock sub seceră și ciocan”, și ați contribuit la publicarea cărții prin precomanda titlului nostru, iar pentru asta vă mulțumim încă o dată! Avem o nouă campanie de crowdfunding, de data aceasta pentru cărțile de publistică ale unuia dintre cei mai respectați și admirați jurnaliști tineri din România, Andrei Crăciun!

   Puteți fi din nou alături de noi și susține apariția volumelor din „Baricadele”, tot pe platforma CreștemIdei: www.crestemidei.ro/Baricadele

   Vă mulțumim, 

   Echipa Hyperliteratura

  • 09 Apr 2017

   Casa din Strada Sirenelor

   Dragi rockări, o bună parte dintre voi ați fost alături de proiectul nostru, „Rock sub seceră și ciocan”, și ați contribuit la publicarea cărții prin precomanda titlului nostru, iar pentru asta vă mulțumim încă o dată!  Fără voi ne-ar fi fost de zeci de ori mai greu să aducem pe piață primul volum din istoria rockului românesc.

   Am deschis o nouă campanie de crowdfunding, de data aceasta pentru un roman al unuia dintre cei mai importanți scriitori contemporani ai noștri, Octavian Soviany. Puteți fi din nou alături de noi și susține apariția ultimului său proiect editorial, „Casa din Strada Sirenelor”, tot pe platforma CreștemIdei, AICI

   Vă mulțumim,

   Echipa Hyperliteratura.

  • 14 Feb 2017

   Restanțe recompense

   Dragi prieteni, echipa Hyperliteratura a trimis peste 90% din recompense celor care au susținut apariția cărții „Rock sub seceră și ciocan”. Din păcate, nu am reușit să primim răspuns din partea tuturor celor care au donat și pe care i-am contactat încă din luna decembrie a anului trecut. 

   Vă rugăm astfel aici, dacă ați făcut o donație pentru cartea noastă și nu ați primit încă recompensa aferentă sumei donate, să ne contactați pe hyperliteratura@yahoo.com pentru a remedia cât mai rapid această problemă.

   Vă mulțumim!

  • 17 Nov 2016

   130%

   Încă o dată vrem să vă mulțumim pentru sprijinul vostru, fără de care nu am fi putut da viață acestei cărți. 130% este targetul atins, iar după data de 20 noiembrie vă vom contacta pentru a ne da adresele voastre și  a începe livrările.

   Toate detaliile despre carte le găsiți aici:

   www.Hyperliteratura.ro/produs/Rock-sub-Secera-si-Ciocan

   Puteți urmări ultimele noutăți, evenimente și știri pe pagina de Facebook a proiectului:

   www.facebook.com/CronicaRockului 

   Respect,

   Echipa Hyperliteratura

  • 05 Nov 2016

   Răsfoiește cartea deja

   Dragi susținători, puteți deja răsfoi cartea online, accesând pagina: www.Hyperliteratura.ro/produs/Rock-sub-Secera-si-Ciocan. Nu uitați să dați mai departe link-ul, să afle cât mai multă lume despre proiectul nostru. :)

  • 21 Oct 2016

   105% din obiectiv!

   Mulțumim mult tuturor susținătorilor cronicii rock în România. Prima carte, ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN, și-a atins obiectivul, ba chiar l-a depășit, în numai două săptămâni. :) Împreună vom da naștere unui proiect inedit pe piața noastră editorială, și unui proiect cu o semnificație aparte pentru cultura și societatea noastră.

  About the project

  Hyperliteratura, împreună cu Nelu Stratone, realizatorul celebrei emisiuni radio A lu’ Nelu, între 1992 și 2007 (timp în care au călcat pragurile studiourilor peste 500 de formații), dar și autorul a sute de articole fie în reviste de specialitate, fie colaborări în diverse cărți de istorie a fenomenului rock în România, pregătesc un proiect inedit pentru piața românească de carte, ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN, prima carte din cronica muzicii rock în România.

  Cronica lui Nelu Stratone va fi o enciclopedie personală care va cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii '60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor '90 și terminând cu cel mai recent capitol, rockul de după anul 2000 și mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

  Contribuie la publicarea primului volum al cărții

  Susține-ne în acest demers, astfel ca în această toamnă să putem prima carte a cronicii, ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN, care va cuprinde povestea fascinantă a anilor ’60 până în momentul Revoluției din 1989.

  Cartea va aduna aproximativ 500 de pagini și va fi tipărită în condiții grafice de excepție, alături de multe elemente vizuale și o arhivă impresionantă de fotografii. 

  Susține și tu acest proiect, precomandând de fapt cartea în format digital sau tipărit, într-unul sau mai multe exemplare, pe care le vom livra imediat cum titlul nostru va ieși din tipar (estimativ: noiembrie - decembrie 2016).

  De ce 8.500 de lei?

  Desigur, suma pe care noi ne-am gândit să o strângem prin susținerea voastră nu acoperă toate cheltuielile necesare publicării acestui proiect, dar orice suport este un pas în plus spre finalizarea și trimiterea în tipar a cărții.

  Banii strânși prin campania de crowdfunding vor fi folosiți în totalitate pentru cheltuielile creării acestei cărți (redactare, tehnoredactare, corectură, design ș.a.), iar cea mai mare parte o vom aloca cheltuielilor tipografice.

  Avem nevoie doar de un mic imbold, iar din vânzările preconizate ale acestui prim volum, ne vom permite ca până în toamna anului următor să publicăm și continuarea ei, care să întregească proiectul, urmând apoi să completăm această cronică rock cu alte cărți de analiză și alte biografii interesante, scrise de Nelu Stratone, în colaborare cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai acestui fenomen.

  Cine suntem și de ce ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN?

  Hyperliteratura este una dintre cele mai citite reviste online de cultură din țară. Lansată în 2012, specializată pe literatură și, cum ne place să spunem, pe „lumea din spatele ei”, atinge astăzi sute de mii de cititori. Nu în ultimul rând Hyperliteratura reprezintă un colectiv de oameni pasionați de carte, dedicați trup și suflet, care se ocupă de promovarea literaturii, a proiectelor din jurul ei și, evident, a persoanelor implicate în toate procesele ei, de la autori la editori, manageri de cultură, redactori, traducători și alți promotori.

  Am ales ca în 2015 să ieșim din „confortul” online-ului și să aducem la viață cărți utile și importante publicului românesc, astfel că în mai anul trecut am publicat, în colaborare cu Editura Adenium, cartea 69 de motive stupide ca să te apuci de citit, care a fost un adevărat „hit” editorial și în top-urile evenimentelor de la târgurile de carte. Anul acesta dorim să ne luăm inima în dinți și să publicăm prima carte 100% Hyperliteratura, prin proiectul lui Nelu Stratone, un titlu care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui adevărat pasionat de muzică, indiferent de genul său preferat, dar și de istorie, și interesat mai ales de ceea ce s-a întâmplat la noi în țară în perioada neagră a comunismului.

  Mai multe detalii puteți afla pe Hyperliteratura.ro .


  Loading
  X