Festivalul naţional ,,Serile Teatrului Studenţesc" ediţia a 19-a

Un proiect din categoria Teatru, initiat de Cepoiu Roxana

  Despre proiect

  Cine suntem noi ?

  Suntem prima organizație studențească din Academia de Studii Economice, ne-am născut în 1996, iar din 2001 facem parte din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Dar, fie vorba între noi, SiSC (Sindicatul Studenţilor din Cibernetică) înseamnă mult mai mult decât atât. Înseamnă energie, prietenie, bucurie, entuziasm, implicare, pasiune, dedicare, dorință de învățare și de a face din lumea aceasta, atât cât putem noi, un loc mai bun.


  Ce înseamnă ,,Serile Teatrului Studenţesc’’ pentru noi?

  Este simplu, totul se rezumă la o ecuaţie cu două necunoscute programator=om, emoție, dorință, suflet. Totul devine şi mai simplu când realizezi că sufletul trebuie hrănit mai mult decât corpul și mintea la un loc.

  Astfel, în  1997 o mână de studenți au realizat și și-au asumat această nevoie a omului, de a bucura sufletele oamenilor, și au creat "Serile Teatrului Studențesc". Cum altfel poți evada din rutină și cum te poți redescoperi în nenumărate lumi și sentimente noi, dacă nu prin intermediul teatrului, arta unde singurul instrument notabil și posibil de a fi șlefuit este sufletul actorului.

  Cu timpul, festivalul naţional ,,Serile Teatrului Studenţesc’’ a devenit mult mai mult decât un simplu eveniment, a devenit un moment pe care ţi-l dăruieşti ţie.

  Festivalul naţional ,,Serile Teatrului Studenţesc’’ este cu atât mai important întrucât se dedică studenților din toată țara, care pot participa ca spectatori, sau de ce nu, se pot înscrie alături de trupa lor și să cucerească scena şi publicul.


  De ce avem nevoie de ajutorul tău ?

  Anul acesta am reuşit să reducem cu mult bugetul necesar unei bune desfăşurări, am păstrat anumite cheltuieli administrative din nevoia de a întocmi o promovare cum se cuvine, precum şi din nevoia de a oferi cazare şi transport trupelor ce vin de departe pentru a trăi experienţa STS. Reuşind să acoperim partea de premii cu ajutorul partenerilor, avem nevoie de tine pentru a transforma festivalul nostru într-o poveste de neuitat pentru tinerii actori.  

  Undeva, într-o carte, scria așa: ”Poți să ai cel mai bun zmeu din lume. Poți să ai cea mai bună tehnică de manevrare. Poți să ai plaja cea mai largă. Poți să ai cea mai bună mamă care să îți descâlcească sfoara. Poți să fii cel mai cuminte copil. Poți să alergi cel mai tare. Poți să ai cerul cel mai albastru. Dar, dacă nu bate vântul…”.

  Susţinerea ta va face ca totul să fie posibil.


  Ediţia a 19-a: 3-7 aprilie 2017

  De-a lungul timpului, festivalul a întâlnit nenumarate teme, printre acestea se află dragostea, timpul, viaţa ca o loterie. Anul acesta ne dorim să punem în prim plan esenţa dramaturgiei în vieţile nostre, astfel piesele ce vor fi intrepretate în perioada de desfăşurare vor întruni nenumărate tipuri de comic.

  Obiectivul nostru este de a oferi şansa a 14 trupe de actori să se afirme pe măreaţa scena a Comediei.  "Atâta timp cât putem zâmbi, cauza nu-i încă pierdută."


  Echipa

  Cine ar fi crezut vreodată ca nişte simpli programatori vor ajunge să îmbine într-o manieră perfecţionistă codul cu arta? Şi totuşi se întâmplă! Tot ceea ce ne înconjoară este, pur şi simplu… artă, iar noi suntem mândri să contribuim la dezvoltarea culturii în ţara noastră. Astfel celor doi coordonatori generali li s-au alăturat coordonatorii diviziilor de Imagine & Promovare, Logistică, Fundraising, HR, IT şi împreună cu restul echipei ne autointitulăm STSarmy

  Puteți afla detalii despre activitățile noastre urmărind pagina noastră de facebook - link .

  Loading
  X