Festivalul Temps d'Images #8

Un proiect din categoria Teatru, initiat de Asociatia Colectiv A

  • 21 Oct 2015

   Spune-i cum știi, important e să vii!

  • 16 Oct 2015

   Am ajuns la 100%! Campania continuă!

   Mulțumită contribuției voastre generoase, am reușit să ne atingem obiectivul propus în această campanie. Au fost câteva săptămâni incitante, pline de speranță și emoții, iar eforturile ne-au fost răsplătite într-o măsură nesperată. Avem acum suficiente resurse pentru a asigura strictul necesar în ediția Temps d'Images din noiembrie. 

   Pentru că întotdeauna există loc de îmbunătățire, vă încurajăm să continuați să ne susțineți până la finalizarea campaniei, pe 23 octombrie. Orice sumă în plus contează! Vă asigurăm că nimic nu se risipește, totul este investit în festival, în spectacolele și artiștii invitați, în calitatea comunicării și a evenimentelor pe care vi le oferim.

   Mulțumim din nou pentru ajutor, pentru încurajări și mesaje de susținere, festivalul de anul acesta va fi, chiar mai mult decât cele din anii trecuți, unul realizat împreună cu comunitatea.

   https://vimeo.com/142473768


  • 13 Oct 2015

   Andreea David ne-a transmis câteva cuvinte calde de susținere

   ''Susțin Temps d'Images pentru că e un festival viu și construit cu atitudine. Cunosc echipa care-l organizează și pot să spun că suntem pe mâini bune la Cluj. În plus, am auzit (nu spun de la cine) că anul acesta va fi cu multă dragoste. Festivalul Temps d’Images is in the air!'' - Andreea David

   Andreea va fi prezentă anul acesta în festival cu un performance solo, dar și cu un spectacol de dans - STAFF - realizat împreună cu Ingrid Berger Myhre din Norvegia. Îi mulțumim pentru prietenie și vă invităm și pe voi să vă alăturați ei și celorlalți susținători ai noștri!

  • 06 Oct 2015

   Teatrul Béznă susține Temps d'Images


   Teatrul Béznă susține Temps d'Images

   Când e vremea mohorâtă, Teatrul Béznă se grăbește să facă lumină cu câteva gânduri bune. Mulțumim!Nico Vaccari e autorul spectacolului ”I <3 you”, co-producție Teatru Béznă - Colectiv A, pe care o veți putea vedea anul acesta în Temps d'Images.Dacă vrei să ne susții și tu, o poți face aici http://crestemidei.ro/FestivalulTempsdImages8?locale=ro#about

   Posted by Temps D'Images Cluj on Saturday, September 26, 2015
  • 06 Oct 2015

   Miruna Runcan susține Festivalul Temps d'Images

   Miruna Runcan susține Temps d'Images, ”pentru ca este festivalul proaspăt și coagulant care a dat Clujului o nouă tinerețe, împrietenind artiștii, producătorii, cu spectatorii lor dedicați."
   Doamna Miruna Runcan este scriitoare, critic de teatru și profesor universitar și s-a aflat printre prietenii Temps d'Images încă de la început. Mulțumim din inimă!

  • 02 Oct 2015

   Oana Stoica susține Temps d'Images

   Oana Stoica este critic de teatru și azi se alătură susținătorilor Temps d'Images printr-un mesaj care ne încurajează și ne încarcă de optimism pentru ediția a opta a festivalului:
   'Când a apărut Temps d'Images la Cluj, festivalurile de artele spectacolului erau considerate o sumă de spectacole adunate de ici, de colo şi cam atât. Temps d'Images venea cu atitudine, concept, mize clar stabilite, riscuri asumate, preferinţa pentru arta – laborator şi discursul civic, experiment, crearea unei comunităţi de artişti şi spectatori care orbitează în jurul aceloraşi idei, dezbateri şi chestionări ale artei / sistemului / propriilor opţiuni. Temps d'Images era un festival viu într-o mare de stereotipii. Să faci asta o dată era relativ uşor, să menţii conceptul fără să intri într-un tipar este mai greu. Temps d'Images a reuşit să găsească noi riscuri, noi provocări, să se înşurubeze interogativ în realitatea socială şi în tendinţele artistice, să nu se autocopieze. Să rămână viu. Îmi imaginez că dacă vreodată voi uita să risc, Temps d'Images mă va trezi. Pentru asta, susţin Temps d'Images!'

  • 01 Oct 2015

   Alexandra Pirici - artist asociat al festivalului / associated artist of Temps d`Images #8

   Astăzi vă prezentăm cu drag artistul asociat al ediției #8: Alexandra Pirici, care ne-a recomandat o parte din programul discursiv și de expoziție din cadrul festivalului.

   Alexandra Pirici este o artistă care lucrează nedisciplinat, între coregrafie, arte vizuale și muzică (sub numele Adda Kaleh). În 2013, a semnat împreună cu Manuel Pelmuș acțiunea continuă O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția, iar lucrările ei au fost prezentate în contexte ca Van Abbemuseum, Centre Pompidou, Manifesta 10, Hebbel am Uffer etc. În cadrul festivalului, Alexandra Pirici prezintă ”Instrumente delicate manipulate cu grijă”, o acțiune continuă co-produsă de imagetanz/brut Viena și Centrul Național al Dansului București.

   ____________

   Today we are happy to introduce the associated artist of the festival - Alexandra Pirici, who recommended a part of the discursive programme and the exhibitions for Temps d'Images #8

   Alexandra Pirici is an artist who works undisciplined, across different mediums, from choreography to visual arts and music (under the name Adda Kaleh). Recent works include An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale - together with Manuel Pelmuș, exhibited in the Romanian Pavilion at the 55th edition of the Venice Biennale, and her works have been presented in contexts such as the Van Abbemuseum, Centre Pompidou, Manifesta10, or Hebbel am Uffer, among others. For Temps d'Images, Alexandra Pirici will present 'Delicate Instruments Handled with Care', an ongoing action co-produced by imagetanz/brut Vienna and the National Dance Center Bucharest.

  • 28 Sep 2015

   Mihaela Dancs susține Temps d`Images...

   ... ”pentru că e cel mai tare festival de teatru, dans și artă video de la noi, pentru că merită și trebuie să se desfășoare în condiții bune pentru toți, de la artiștii invitați, la organizatori și public, și nu în ultimul rând, pentru că e un festival cu un vibe extraordinar la care ține mult.”

  • 24 Sep 2015

   Despre tema TEMPS D'IMAGES #8

   ”Ce înseamnă să lucrezi în colective de artiști în care ideile reprezintă un bun comun, iar auctorialitatea individuală nu mai este vizibilă în sine? Cum gestionăm apartenența la un grup, solidaritatea și integrarea în raport cu nevoia păstrării propriei individualități și a propriei voci creative? Avem nevoie de un corp comun pentru a ne face vocea auzită, individual și colectiv? Sau avem nevoie de eroi, de personalități izolate care să ne reprezinte? A face corp comun și bunurile comune sînt ele o ficțiune?

   Continuînd linia curatorială ce urmărește cartografierea performativă a celor mai importante și stringente tematici socio-politice ale lumii contemporane, această ediție a Festivalului Temps d’Images interoghează Corpul comun." (Iulia Popovici)

  • 22 Sep 2015

   La nevoie, prietenii încep să se arate!

   Eugen Jebeleanu susține TEMPS D’IMAGES ”pentru că e un festival care susţine la rândul său promovarea unor tineri artişti şi programează spectacole ce tratează subiecte importante de ordin social-politic-mediatic; pentru că oferă posibilitatea unui dialog cultural internaţional; pentru că e un festival care face corp comun prin transdisciplinaritate / interdisciplinaritate / multidisciplinaritate, adică e un festival indisciplinat.” 

  Despre proiect

  Ce este TEMPS D’IMAGES?

  TEMPS D’IMAGES face parte dintr-o rețea de festivaluri internaționale inițiată în 2002 în Franța, de către ARTE TV.  Festivalul se mai desfășoară în Portugalia, Ungaria, Germania și Canada. În România, este produs de către Asociația Colectiv A, la Cluj.

  România: www.tempsdimages.ro

  Internațional: www.tempsdimages.eu

  De ce contează TEMPS D’IMAGES?

  Pentru că încurajează interdisciplinaritatea și comunicarea dintre arte.

  Pentru că e profund conectat la lumea în care trăim, reușind să ofere, an de an, o imagine a timpului prezent.

  Pentru că reunește creații artistice inspirate din cauze sociale, pe care le aduce în prim plan.

  Pentru că reprezintă un cadru de dezbatere, atât prin subiectele propuse de artiștii invitați, cât și prin evenimente conexe: ateliere, discuții, prezentări, lansări de carte.

  Pentru că susține artiștii din România, ale căror spectacole vor fi prezentate în fața unui număr de programatori culturali din străinătate, în cadrul Platformei Independente de Artele Spectacolului.

  Pentru că se implică anual în dezvoltarea scenei naționale, prin noi co-producții, intervenții artistice sau performance-uri.

  Pentru că încurajează debutul și promovează tineri regizori preocupați de teme sociale.

  De ce avem nevoie de ajutorul tău?

  În ciuda faptului că anul acesta bugetul festivalului este numai la jumătatea celui de anul trecut, am păstrat calitatea artistică a conținutului. Cu ajutorul unor finanțări publice, cu sprijinul partenerilor și al prietenilor festivalului, am reușit să acoperim cea mai mare parte a bugetului, care include producția, onorariile invitaților, închirierea spațiilor, promovare și transport. Ne lipsește însă o parte importantă din suma necesară pentru cheltuielile de cazare și masă ale artiștilor și invitaților. Deși nu constituie decât 10% din întreg bugetul, contribuția voastră e indispensabilă pentru TEMPS D’IMAGES 2015.

  Susținerea voastră va face ca festivalul să fie nu numai inspirat de comunitate, ci și produs de oamenii cărora li se adresează.

  Ediția a 8-a: 7-14 noiembrie 2015

  Anul acesta, tema este “corpul comun”, temă care va fi abordată prin producții artistice din diferite domenii ale artelor performative.

  Artistul asociat al acestei ediții a Festivalului TEMPS D’IMAGES este Alexandra Pirici, în a cărei practică se întâlnesc dansul contemporan, artele vizuale, performance art-ul și muzica experimentală (sub numele Adda Kaleh). Alexandra ne-a recomandat o parte din programul discursiv și de expoziție din cadrul festivalului, prezentând de asemenea o acțiune continuă, Instrumente delicate manipulate cu grijă, în care patru performeri actualizează și reproduc pentru public, la cerere, momente, evenimente, situații, meme sau imagini iconice.

  Programul va include:

  Teatru:  În Pulverizare – spectacol de teatru pe un text de Alexandra Badea, în montarea lui Frédéric Fisbach – se va vorbi despre condițiile de muncă din întreprinderi; în spectacolul lui Nico Vaccari se va dezbate subiectul pornografiei ca sursă de violență împotriva femeilor, iar Eugen Jebeleanu, într-o co-producție  Compania 28-Colectiv A, va prezenta povestea unei persoane transexuale din Maramureș. Am mai invitat spectacole regizate de David Schwartz (Voi n-ați văzut nimic – povestea parcagiului bucureștean mort în timp ce se afla în arestul poliției), Bogdan Georgescu (Pentru că meriți – despre libertatea de a alege și drepturile femeii), Ioana Păun (Produse Domestice – investighează drama bonelor filipineze din România, prinse într-un soi de sclavie modernă), Radu Apostol și Ana Mărgineanu (Foamea noastră cea de toate zilele – pe un text de Peca Ștefan, explorează natura sărăciei din România, relaţia dintre schimbarea socială reală şi procesul artistic).

  Performance:  Ciprian Mureșan schimbă direcția dinspre adulți care scriu pentru copii spre texte scrise de copii de grădiniță în Untitled, Farid Fairuz dezbate feminismul într-o producție destinată exclusiv bărbaților, Mădălina Dan are un performance one-on-one în Agency of Touch, iar artistul bulgar Alexander Manuiloff pornește de la povestea reală a unui protestatar care și-a dat foc și implică publicul într-o reconstituire subiectivă.

  Dans: Agnes Dru se va folosi de elemente de dans tradițional din Martinica pentru a transmite un mesaj împotriva colonialismului, iar Andreea David și Ingrid Berger Myhre vor încerca, într-un spectacol coregrafic, să ofere obiectelor alte sensuri decât cele date de limbaj.

  Film: Marta Popivoda, artistă din Serbia, va prezenta filmul Yugoslavia or how ideology moved our bodies, despre corpul colectiv creat prin ideologie.

  Echipa

  Echipa TEMPS D’IMAGES se mărește de la an la an, completându-se cu oameni interesați să pună umărul la susținerea artelor performative: Miki Braniște este președintă a Asociației Colectiv A și directoare a Festivalului TEMPS D’IMAGES, Iulia Popovici este critic de teatru și dans, co-curator al festivalului, Cristina Bodnărescu e manager cultural, coordonator al Festivalului Temps d’Images din 2012, Corina Bucea are experiență în management cultural, comunicare și coordonare de proiecte, Lala Panait e antropolog urban și manager cultural, Simina Corlat este manager cultural și coordonator logistic al festivalului, Oana Hodade e actriță și dramaturg, iar in festival e responsabilă de ticketing, Sinta Wibowo este responsabil relații internaționale, Ani Mărincean și Radu Bogdan sunt coordonatori de voluntari, Lorand Maxim este asistent de producție, Oana Mardare e actriță și producător cultural, iar Alexa Băcanu e dramaturg și specialist în relații publice, și impreună se ocupă de comunicarea festivalului.

  Loading
  X