Cutting-Edge Research In Romania

Un proiect din categoria Educatie, initiat de Ileana Fritea

  • 26 Iun 2015

   Suntem la 54%! Va multumim!


  • 16 Iun 2015

   APEX-EDU la Regional cafe


  • 09 Iun 2015

   Adrian ROŞAN despre proiectul Cutting-Edge Research in Romania


  • 03 Iun 2015

   Proiectul nostru e promovat pe groparu.ro!

   Îi mulţumim lui Radu Băzăvan pentru încrederea cu care ne-a investit şi pentru sprijinul pe care îl acordă copiilor pasionaţi de Fizică prin susţinerea proiectului CER2 al Asociaţiei Apex-Edu!


  Despre proiect

  Suntem Asociația Apex și în prezent derulăm proiecte educaționale destinate elevilor capabili de performanțe înalte.

  Dezvoltăm acum un proiect pentru olimpicii la Fizică prin care ne propunem să le oferim oportunități pentru a-și dezvolta gândirea de tip științific și abilitățile necesare pentru a urma o carieră în cercetare. În esență, proiectul Cutting Edge Research in Romania (CER2) dorește să crească atractivitatea unei cariere în cercetare în domeniul fizicii și să arate tinerilor olimpici că pot face cercetare la cel mai înalt nivel în România. Credem că e important nu numai să ne străduim să formăm elite, ci și să oferim opțiuni acestora pentru a-și manifesta înzestrarea în țară, contribuind astfel la progresul și imaginea ei.

  Pentru a ne atinge obiectivul apelăm la expertiza partenerilor noștri, Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele (IFIN) și Institutul de Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj-Napoca (ITIM). IFIN a participant în ultimii 20 de ani la peste 200 de proiecte naționale și 20 de proiecte internaționale axate pe infrastructuri de mare anvergură cum e proiectul CERN de la Geneva sau GSI-Darmstadt (Germania). ITIM este singurul institut de cercetare din regiunea de N-V și desfășoară proiecte în domenii de cercetare ca fizica sistemelor nanostructurate, fizica moleculară şi biomoleculară şi tehnologia izotopilor stabili.

  Specialiștii celor două institute, prin rolul de mentori în raport cu elevii,  pot oferi participanților în acest proiect nu doar un model profesional, ci și provocări intelectuale, cunoștințe informale despre cercetare și direcțiile în care domeniul se îndreaptă, acces la o rețea de membrii importanți din domeniu și chiar motivație și sprijin emoțional.

  Concret, dorim să organizăm o Școală de Vară la sfârșitul lunii iulie pentru un număr de 12 elevi de clasele a XI a și a XII a care s-au calificat la faza națională la Olimpiada de Fizică. Programul oferit elevilor va cuprinde prelegeri și dezbateri susținute de specialiștii IFIN, care vor iniția olimpicii în munca de cercetare specifică Institutului. În plus, Școala de Vară se va finaliza cu o vizită pe platforma de la Măgurele unde elevii vor lua contact cu tehnologiile de care Institutul dispune și care îi vor ajuta să își facă o imagine mai clară despre munca concretă de cercetare într-o astfel de instituție.

  Pentru a putea desfășura acest program avem nevoie de fonduri care să suplimenteze fondurile de care asociația noastră dispune pentru a asigura transportul, cazarea și masa celor 10 elevi,  a specialiștilor IFIN și a voluntarilor Apex pe perioada derulării Școlii de Vară.  

  Loading
  X