Cunoaște-ți roadele!

Un proiect din categoria Sanatate, initiat de Sonia Muntean

  • 01 Iun 2017

   NEWS: recompense!


  Despre proiect

  Comisia Europeană arată prin Eurostat că screening-ul de cancer de sân (mamografie) a fost folosit de doar 13,5% din femeiile cu vârste între 50 și 69 de ani, iar de doar 10% dintre cele cu vârste sub 50 de ani, ceea ce clasează România pe ultimul loc în UE. (http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Breast_cancer_screening_statistics)

  1 din 10 femei va fi diagnosticată, iar 1 din 4 va muri din cauza cancerului mamar! Astfel, Codul European Împotriva Cancerului recomandă participarea periodică - anual sau la cel târziu 2 ani - la programe de screening de cancer. (http://cancer-code-europe.iarc.fr/images/doc/14_Screening.pdf). Însă, în continuare în România nu există o campanie implementată pentru screening-ul cancerului mamar. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4203333/pdf/ijo-45-05-1785.pdf)

  În cadrul cursului “Public Health for Professionals” susținut în semestrul al doilea la Cluj School of Public Health, ne-am propus să creștem sensibilizarea publică cu privire la cancerul mamar, asupra importanței testării clinice, dar mai ales asupra cunoașterii propriului corp. Proiectul nostru se bazează pe ideea că informațiile cu caracter medical trebuie să fie corecte, gratuite, dar și oferite de o manieră cât mai accesibilă pentru publicul larg.

  Ne-am propus să realizăm acest proiect prin intermediul unui video educațional despre importanța screening-ului de cancer mamar, precum și despre metode de prevenție a acestui tip de cancer, mai ales prin intermediul auto-examinării. În egală măsură, materialele scrise sau vizuale cu mesaj educațional vor face parte din campania noastră.

  Costul pe care l-am anticipat pentru realizarea acestui video educațional se ridică la suma de 1.400 lei și este compus din plata actorilor (2x100 lei), respectiv din costul de producție (aproximativ 1.200 lei) care include echipamentul profesional, cameramanul și editorul.

  Cu ajutorul și susținerea Dvs. vom putea realiza și, mai ales, vom putea distribui mesajul nostru unui număr cât mai mare de persoane.

  Împreună identificăm probleme, gândim soluții și... salvăm vieți!

  Mulțumim,

  Anja, Dariana și Sonia

  Loading
  X