Casa din Strada Sirenelor, de Octavian Soviany

Un proiect din categoria Writing & publishing, initiat de Andrei Ruse

  • 03 Oct 2018

   Cărți noi de Octavian Soviany

   Dragi susținători și prieteni, avem o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a publica două cărți inedite de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani. Ne-am bucura mult dacă ați alege să vă implicați din nou:

  • 18 Apr 2017

   Obiectiv atins! Vă mulțumim!

   Cu mare bucurie dorim să vă anunțăm că împreună vom da viață romanului „Casa din Strada Sirenelor”, de Octavian Soviany! :) Ieri obiectivul nostru a fost atins și dispunem acum de suma necesară publicării cărții. Vrem să vă mulțumim încă o dată că ați fost alături de noi și că ați arătat că împreună putem face lucruri neașteptate.

   După „Rock sub seceră și ciocan”, primul volum din trilogia istoriei muzicii rock în România, de Nelu Stratone, publicată la sfârșitul anului trecut de Hyperliteratura, iată că pregătim drumul spre tipografie a celei de-a doua cărți a editurii noastre, care va beneficia și ea tot de suportul cititorilor ei. Este extrem de important să funcționăm ca o echipă și am înțeles încă o dată că sunteți alături de noi în dificila misiune de a schimba modul în care autorii români sunt receptați.

   Mai sunt 7 zile în care puteți spune și altora despre „Casa din Strada Sirenelor” și le puteți recomanda să precomande cartea, apoi campania de crowdfunding se va încheia. Orice sumă în plus este binevenită și va fi folosită pentru promovarea romanului. 

   PS. Manuscrisul este în acest moment în proces de paginare, iar săptămâna viitoare îl vom trimite la tipografie. Vom lansa cartea undeva spre mijlocul lunii mai și tot atunci ne vom ocupa să vă trimitem cât putem de repede recompensele. :)

   Echipa Hyperliteratura

  • 09 Apr 2017

   60% obiectiv atins

   Aproape 40 de susținători și 60% obiectiv atins! Mulțumim încă o dată tuturor celor care ați ales să contribuiți la publicarea celui mai nou roman al lui Octavian Soviany, și totodată celor care sunteți alături de Editura Hyperliteratura!

   Mai sunt numai două săptămâni în care se poate precomanda cartea și ne-am bucura dacă ați spune și altora despre proiectul nostru și felul în care ați ales să vă implicați.

   V-am pregătit, de altfel, și un super interviu cu Octavian Soviany, pe care sperăm să-l citiți cu plăcere: www.hyperliteratura.ro/interviu-octavian-soviany-scrisul-a-doua-viata

   Mulțumim,

   Echipa Hyperliteratura

  • 01 Apr 2017

   44% obiectiv atins

   28 de susținători și 44% obiectiv atins! Vă mulțumim mult că sunteți alături de Editura Hyperliteratura și de scriitorul Octavian Soviany și ne bucurăm mult că ați ales să contribuiți la proiectul „Casa din Strada Sirenelor”.

   Dacă doriți să spuneți și altora despre campania noastră de crowdfunding și precomandă a cărții, v-am pregătit un articol în care am explicat de ce am ales suportul publicului și care sunt lucrurile esențiale pe care ne dorim să le schimbăm în piața de carte din România.

   Materialul îl puteți găsi aici: 

   www.hyperliteratura.ro/4-motive-pentru-care-am-deschis-editura-Hyperliteratura


   Mulțumim,

   Echipa Hyperliteratura  Despre proiect

  Împreună ne dorim să dăm viață cărții „Casa din Strada Sirenelor”, de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani din țară.  Cine suntem și de ce am ales crowdfunding-ul?

  Hyperliteratura.ro este o revistă de cultură online ce a fost lansată la începutul lui 2012 și a devenit în scurt timp una dintre cele mai citite publicații de profil literar din țară, adunând în jurul ei sute de mii de cititori. Începând de anul trecut am decis să ne deschidem și o editură, pentru a aduce publicului unele dintre cele mai interesante proiecte editoriale ale autorilor contemporani, oferindu-le artiștilor beneficii financiare și de promovare cu mult peste ce oferă editurile obișnuite din țară.

  Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un proiect de carte, adresându-ne în primul rând publicului, care este cel mai în măsură să ne spună că își dorește acest titlu. Ne dorim ca publicul să fie alături de noi în acest demers și să ia parte activ la publicarea și promovarea acestui roman prin precomanda acestuia.

  ·  În octombrie 2016 am realizat o campanie de crowdfunding pentru cartea „Rock sub seceră și ciocan ”, de Nelu Stratone, și am obținut cu ajutorul cititorilor o finanțare de 130% din bugetul propus inițial, sumă pe care am folosit-o pentru publicarea și ulterior promovarea cărții la nivel național 

  Cine este Octavian Soviany și ce este „Casa din Strada Sirenelor”?

  Născut în 1954, la Brașov, Octavian Soviany este unul dintre dintre cele mai importante nume din literatura română contemporană. Poet, eseist, critic și un prozator de excepție, scriitor tradus în multe țări europene, el a încântat publicul în ultimii ani cu capodopere precum „Viața lui Kostas Venetis”, „Arhivele de la Monte Negro”, „Moartea lui Sigfried” sau „Năluca”.

  Ultimul său proiect, „Casa din Strada Sirenelor”, este un roman format din povestiri, în care straniul profesor Faustin invită doisprezece cunoscuți la o masă îmbelșugată în noaptea de Sfântul Andrei. Primul lucru notabil la aceștia, printre care se află și autorul, e că au preocupări diferite și sunt firi contrastante. Dialogurile dintre aceștia încep de la un articol al unuia dintre invitați, care aborda decizia Bisericii Ortodoxe de a refuza înmormântarea creștinească pentru cei ce aleg să fie incinerați, alunecând apoi în povești cu iz supranatural spuse de fiecare dintre cei prezenți. Spiritism, sindromul Lazăr, întâmplări aparent inexplicabile și traumatizante, prezențe spectrale și vieți anterioare vizitate cu ajutorul cărților de esoterism sunt doar câteva dintre aspectele pe care le ating aceste istorisiri ce-ți dau fiori și al căror punct culminant se va dovedi, într-un final, complet neașteptat.

  De ce 5.000 de lei?

  Suma obținută din campania de crowdfunding va fi folosită în cea mai mare parte (85%) pentru costurile de tipărire a cărții „Casa din Strada Sirenelor”, urmând ca un procent mai mic să fie alocat promovării cărții și totodată costurilor de redactare și de tehnoredactare ale proiectului.

  De ce este important să contribui?

  Alegând să susții acum acest proiect, precomandând cartea, vei face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Noi credem că lucrurile cele mai bune se realizează prin solidaritatea unei comunități, în acest caz al cititorilor, iar implicându-te vei deveni unul dintre cei care vor contribui la  punerea în scenă a unei povești care poate depăși barierele timpului nostru. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

  Notă: Recompensele vor fi distribuite susținătorilor într-un interval de 30 - 45 de zile de la încheirea campaniei de crowdfunding.

  Mai multe detalii pe Hyperliteratura.ro 

  Loading
  X