Casa cu Brad

A project from Environment category, initiated by Casa cu Brad

  • 03 May 2016

  • 08 Apr 2016

   Pentru voi:

    Indiferent cat de mare, de des si de expresiv am scrie: “Multumim!” nu ar fi suficient. De aceea, cel mai potrivit pare sa fie “Va asteptam sa va bucurati de contributia voastra!”
   Mult ne-am bucurat sa vedem ca astazi am atins pragul celor 8000 de lei.
   Am fost intrebati: “Daca ati atins pragul, mai putem face donatii?”
   Pentru ca mai sunt inca 21 de zile ramase pana la finalul campaniei si inca sunt oameni care doresc sa faca parte din acest proiect, ne-am propus ca orice suma ce se aduna de acum inainte sa o directionam spre renovarea bucatariei aferente casei. De aceasta se vor folosi toti cei ce vor poposi la Casa cu Brad.
   Lucrarile necesare aici se refera la repararea/inlocuirea usii si ferestrelor, dotarea cu o soba de gatit, chiuveta si apa curenta (evacuare ape reziduale) precum si mobilier specific.

   Si totusi: MULTUMIM !   :)  • 04 Mar 2016

   Cu recunostinta: 34 de zile si 49%

    Au trecut 34 de zile de la inceperea campaniei si de apropiem de jumatatea sumei.
   Multumim tuturor celor ce cred in acest proiect si sustin in felul lor astfel de gesturi.
   O mica reamintire: acesta este un proiect al unor oameni ca voi pentru oameni ca voi. Noi doar se intampla sa fim aici.


   Dincolo de sprijinul material, vedem in gestul vostru increderea intr-o lume in care renasc valori omenesti frumoase. Fie ca astfel de gesturi sa le intalnim tot mai des in noi si in jurul nostru!

   Aici gasiti lista cu cei ce au sustinut financiar sau in alt mod, acest efort de a aduce ceva bun, oricat de putin, in aceasta lume.

  About the project

  Ce este Casa cu Brad?

  Casa cu Brad este o altfel de casa - este un loc rasarit din dorinta de a darui!

  Intr-o lume  predominant materialista si de multe ori superficiala, vrem sa urmam o alta cale si sa promovam o viziune deosebita - cea a propriului exemplu, oferind ceea ce ne prisoseste oricui doreste. 

  In acest fel vom promova frumusetile si valorile acestei zone din Muntii Apuseni turistilor si iubitorilor de drumetii, oferind o oaza de liniste si de regasire oricui ne trece pragul. Vom face cunoscute si vom transmite mai departe obiceiuri si traditii locale prin organizarea unor ateliere si activitati, contribuind astfel la regasirea unor valori si la schimbarea mentalitatii de la profit la daruire.

                                        


  Cum am inceput?

  In primavara anului 2015 am cumparat in Muntii Apuseni un loc in care noi doi, Cristi si Alexandra, vrem sa ne retragem pentru a ne bucura de liniste, natura si toate beneficiile acestora. 

  Din fericire, pe terenul nostru este o casa traditionala, construita in stilul specific caselor de la munte, cu barne de lemn pe temelie de piatra.

  Dorim sa oferim aceasta casa spre gazduire GRATUIT oricui doreste sa se retraga cateva zile intr-un loc linistit, in natura. De asemenea, in masura posibilitatilor oferite de ceea ce producem pe terenul nostru, vom oferi gratuit si masa, din produse naturale obtinute aici.

                                                        

  Cum dorim sa realizam acest proiect?

  Aceasta casa are o varsta venerabila si, pe langa reparatii, are nevoie si de un confort minim absolut necesar pentru a o face locuibila in conditii decente: caldura, toaleta si apa curenta.

  Cu sprijinul vostru, dorim sa realizam aceste lucrari in anul 2016 iar in luna august sa deschidem portile doritorilor de liniste.    

                                

  In acest scop am efectuat o mare parte din lucrarile care necesitau interventii de urgenta pentru a opri degradarea casei.

  Pe langa contributia noastra (care consta in munca efectiva, unelte, consumabile, asigurarea sprijinului mesterilor locali si a voluntarilor, precum si o parte din materiale), avem nevoie de 8000 de lei pe care ii vom folosi pentru:

  • incalzirea camerelor – 1500
  • construirea bailor (toaleta, chiuveta, dus, boiler) – 4900
  • renovarea/ repararea usilor si ferestrelor – 1000
  • reparatii acoperis – 600

  Puteti urmari progresul lucrarilor si activitatile desfasurate de noi, pe pagina de facebook a Casei cu Brad: https://www.facebook.com/Casa-cu-Brad-1376206859354285/ 

  Toti donatorii si doritorii sunt invitati la deschiderea oficiala a Casei – eveniment ce va fi anuntat pe pagina de facebook si blogul Casei, iar pentru cei care nu vor putea ajunge la noi vom organiza o intalnire online.

  Vom livra recompensele in functie de realizarea lor, cat mai curand posibil (dat fiind faptul ca sunt realizate de noi) dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2016.

  Va  multumim!

  Loading
  X