Capra Cu Trei Iezi

Un proiect din categoria Film/documentar, initiat de Victor Canache

  • 01 Feb 2018

   Finantat si filmat!

        Va multumim pentru sustinere!

        Datorita generozitatii dumneavoastra am reusit sa materializam o idee la care am lucrat din greu mai bine de un an! Filmarea s-a incheiat spre sfarsitul lunii noiembrie iar pana in prezent am reusit sa editam o prima varianta “raw” a scurt metrajului. Cu toate ca mai necesita multa munca, v-am pregatit o mica mostra pentru a va forma o idee. Daca totul merge bine speram sa fim gata pana la inceputul verii.

   Avem si vesti proaste. Cu toate ca vremea a fost de partea noastra oferindu-ne atmosfera perfecta, timpul ne-a lasat cu probleme nerezolvate. Pentru a umple golurile, planuim inca o zi de filmare dar pentru asta va trebui sa asteptam pana la primavara. Intre timp ne vom tine ocupati finisand ce avem, lucrand la sunet si ,foarte important, la muzica!

   Speram sa va placa mostra! Numai bine tuturor!

   https://vimeo.com/253856229      parola: cc3i

  Despre proiect            Candva prin 2014 ma jucam cu ideea de a face un film care sa scoata in evidenta drama din celebra poveste a “Caprei cu trei iezi”. Pana cand intr-o zi tot in joaca m-am apucat de scris scenariul. Initial am scris lung metrajul dar pentru a face un film intreg ne trebuiau mult prea multe fonduri de care nu dispunem inca. Asa ca am decis sa incepem usor si mai intai sa filmam un scurt metraj. De data asta ne vom concentra mai putin pe cantecele si animalute si mai mult pe tragedia acestei familii, avand ca referinta filme precum The Witch din 2016 al lui Robert Eggers sau The Village din 2004 al lui M Night Shyamalan.

             Povestea pe care toti o cunoastem: capra, iezii, cantecul caprei, lupul si scaunul de ceara adaptate toate intr-un film care are ca scop sa scoata povestea din paginile colorate si sa ne ofere o varianta in carne si oase in care tragedia vaduvei mame e mai reala si mai sinistra parca decat ne-o aminteam.             E imposibil de imaginat pe cineva mai potrivit in rolul principal decat pe actrita MAIA MORGENSTERN, unul din marile simboluri ale filmului si teatrului romanesc.

             CONSTANTIN FLORESCU  in rolul LUPULUI. Un actor impunator, cu o statura intimidanta dar usor de indragit. Il puteti urmari in rolul principal, Samuel Filkelbaum, din "Papusarul" un spectacol exceptional in regia lui Alexander Hausvater in care "Tache" ofera o prestatie impecabila, sau in filmul "Nunta in Basarabia", distins cu premiul Special al juriului la Tallinn si Premiul Publicului la Festivalul Filmului de Comedie Cluj. Fara indoiala, o aditie valoroasa echipei noastre!

  Auditiile pentru cei trei iezi (7-12ani) o sa fie la sfarsitul lunii August. Asteptam e-mailuri cu poze si CV-uri pe Victor.Canache@yahoo.com


  REGIZOR : VICTOR CANACHE

  PRODUCATOR: LUANA GEORGITA

  CO-PRODUCATOR: TEODOR GORAS

  DIRECTOR DE IMAGINE: ALEXANDRU CONSTANTINESCU

  EFECTE SPECIALE: MARIO SUSAC           Din cei 7.075 de dolari obtinuti din campania de pe Kickstarter am ramas cu 6.400 dupa retinerea comisioanelor. Cu acesti bani vom incerca sa acoperim costurile de inchiriere echipament (camera, lentile, lumini, grip), constructia platoului, decoruri, costume, drona si cascador.

  Mare parte din decor si materialele de constructie speram sa le obtinem prin sponsorozari.

  Cazarea si masa, doua ATV-uri si un generator ne-au fost deja asigurate gratuit iar producatorul / managerul de productie, regizorul si scenograful vor lucra pro bono.

  Cu banii obtinuti din aceasta campanie dorim sa acoperim costurile de transport si sa asiguram plata actorilor si a restului echipei de filmare (director de imagine, vfx, editor, machiaj, electrician, sunetist) pentru munca prestata.

  In functie de cum va decurge aceasta campanie ramane de vazut cum vom acoperi cheltuielile de postproductie ramase (colorizare, compozitor, sunet). 
  1.FINANCIAR

  Pentru a sustine financiar proiectul CAPRA CU TREI IEZI, e nevoie sa iti creezi un cont (in cazul in care nu ai deja unul; dureaza doar cateva secunde) sau sa te autentifici (in cazul in care ai cont deja), sa mergi pe pagina proiectului CAPRA CU TREI IEZI si sa apesi butonul ‘Sustine acest proiect’  (in partea dreapta, deasupra recompenselor). In continuare, te rugam sa urmaresti instructiunile afisate.

  2. SPONSORIZARI CU MATERIALE DE CONSTRUCTIE

  In mare parte avem nevoie de trei categorii de materiale:

            a) materiale pentru structura de rezistenta: placi OSB, capriori, grinzi, scanduri, placaje, structurimetalice, etc.

            b) orice fel de lemn vechi sau care arata a fi vechi, indiferent de cantitatea sau calitatea acestuia.

            c) stuf sau papura pentru acoperis.

  3. DONAT / IMPRUMUTAT OBIECTE TRADITIONALE ROMANESTI

  Orice e binevenit: covoare, paturi, stergare, scaunele, felinare, galeti de lemn, costume traditionale, farfurii, oale, tacamuri, etc.

  4. DISTRIBUIE CAMPANIA

  Povesteste-le rudelor si prietenilor despre proiectul nostru, distribuie campania pe site-urile de socializare si pune-ne in contact cu oricine ar fi interesat sa ajute in orice fel.
             Pentru fiacare sustinator vom planta cate un copac. Suntem deja datori cu 66 de copaci (de la prima campanie) pe care ii vom planta in toamna. De asemenea numele / sigla oricarui sustinator va aparea in creditele filmului.

  Pe langa bine cunoscutele DVD-uri/ postere/ poze cu autografe fiecare va primi, in functie de contributie, cate un obiect traditional ramanesc facut manual de membrii echipei noastre (imaginile atasate sunt exemplificative). De asemenea unii din voi vor primi invitatii la premiera si vor avea sansa de a participa la filmari sau de a face parte din echioa de productie.


  Suntem oricand disponibili sa raspundem la intrebari si sa dam mai multe detalii cu privire la proiect sau la procesul de crowdfunding. Puteti sa ne contactati folosind butonul 'CONTACT AUTOR ' (dreapta, sus), pe pagina oficiala de Facebook  "Filmul Capra Cu Trei Iezi" sau pe adresa de e-mail Victor.Canache@yahoo.com


  Loading
  X