București zâmbește

Un proiect din categoria Comunitate, initiat de Zăinel Emilia

  • 29 Aug 2014

   Campania ”București zâmbește” la final

    Salutare dragilor,


   Centru de Terapie prin Râs Mandarin a ajuns la final cu campania ”București zâmbește”. Am colindat parcurile: Cișmigiu, Tineretului și IOR unde am întâlnit oameni frumoși care ne-au demonstrat că zâmbetul nu a dispărut de pe fețele bucureștenilor și că ne putem face viața mai frumoasă dacă rămânem optimiști și veseli.

   Pozele campaniei se pot vedea aici: https://www.facebook.com/centruldeterapieprinras/photos_stream?tab=photos_albums - sunt trei albume pentru fiecare zi pe care am petrecut-o în parc

   Vă mulțumim pentru sprijin, fără susținerea voastră am fi reușit mult mai greu.
   Comunicatul evenimentului poate fi citit pe multe siteuri, spre ex. Zona Mondenă: http://zonamondena.ro/exclusiv-dovada-romanii-vor-sa-zambeasca-foto/

   Pentru întrebări mă puteți contacta la telefon: 0737530590 sau

   Email: emilia.zainel@terapieprinras.ro

   O zi frumoasă și plină de zâmbete! :)

  • 03 Aug 2014

   Zâmbet din zâmbet se face!

   Mulțumim tuturor pentru că ați ales să sprijiniți zâmbetul și veselia. Ne bucurăm foarte mult că ați fost alături de noi și promitem să nu vă dezamăgim. Eforturile noastre se vor auzi în presă, imediat după ce campania ”București zâmbește” se va încheia!

   Rămâneți alături de noi și în continuare! Vă îmbrățișăm cu drag și vă ținem la curent :)

  Despre proiect

  Când își mai amintesc oamenii să zâmbească? Cât își mai amintește Bucureștiul să zâmbească? Știați că un copil râde în medie de 400-500 de ori /zi, în timp ce un adult doar de  18 ori pe zi? Seriozitatea și încrâncenarea devin încet, dar sigur, principalele stări de spirit ale românilor. Avem nevoie să echilibrăm balanța stresului învățând să ne descoperim starea de bine în lucruri simple, mici, la îndemâna noastră și să zâmbim mai des. 

  Despre campania ”București zâmbește”

  Campania ”București zâmbește” se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Ea are menirea de a le readuce zâmbetul pe buze oamenilor, de a le reaminti de copilul interior, de a-i ajuta să descopere și o altă modalitate de abordare a provocărilor zilnice: optimismul și bucuria lucrurilor simple.

  Pregătim citate despre zâmbet și despre fericire, umflam câteva zeci de baloane colorate, achiziționam un fotograf și pornim prin parcurile capitalei pentru a-i invita pe oameni să aleagă un bilețel cu un citat și pentru a le dărui un balon colorat - simbol al copilăriei și al veseliei. Cerem în schimb un zâmbet care va fi imortalizat într-o fotografie!

  Scopul campaniei?

  Ne dorim să le reamintim oamenilor să zâmbească. Dacă au parte de  contextul potrivit oamenii se deschid iar intrarea în joc prin extragerea unui răvaș cu un gând bun și primirea unui balon îi ajută să se gândească la propria viață și să simtă că încă exista lucruri mici, simple, care aduc bucurie. În această perioadă avem nevoie mai mult ca niciodată de o educație a zâmbetului, a încrederii și a optimismului. Românii sunt oameni frumoși care s-au închis în sine din cauza problemelor zilnice și a stresului. Merită momente în care să se bucure, să se destindă și să se relaxeze!

  Când am început?

  Campania a avut prima ediție în august 2013 în parcurile Bucureștiului. Bătrânii odihnindu-se la umbră, copiii veseli și plini de viață, tinerii îndrăgostiți și familiile ieșite în parc au avut ocazia să-și amintească alături de Centrul de Terapie prin Râs Mandarin ca au la îndemână un instrument simplu dar puternic - zâmbetul.

  Timp de 3 zile, membrii Centrului de Terapie prin Râs Mandarin au oferit răvașe cu citate și gânduri despre zâmbet și fericire oamenilor din parcuri. De asemenea aceștia au mai primit și baloane colorate, iar zâmbetele lor au rămas imortalizate în fotografii frumoase. Câte zâmbete am reușit să aducem pe fețele oamenilor? În reportajul realizat de TV City se poate vedea rezultatul.

  Cine suntem noi?

  În 2012 Monica Burcea - psihoterapeut și trainer formator, a pus bazele Centrului de Terapie prin Râs Mandarin, singurul centru din Romania care practică terapia prin râs, prin veselie și prin joacă. Având la baza o idee originală - atelierele de terapie prin râs în cadrul cărora oamenii maturi își amintesc să redevină copii, să se joace, să râdă, centrul s-a bucurat să găzduiască încă de la început zeci de oameni dornici să uite de griji și de probleme.

  Din 2012 atelierele se desfășoară în fiecare săptămână, oamenii vin, se distrează, râd, se încarcă cu energie și descoperă o alta modalitate de abordare a provocărilor zilnice.

  Succesul atelierelor ne-a îndemnat să ne îndreptam și către scoli și licee. Am participat la școli de vara și am desfășurat o multitudine de activități în cadrul săptămânilor ALTFEL, activități care i-au ajutat pe copii și pe adolescenți să descopere o latură a inteligenței emoționale mai puțin promovată în școlile noastre: încrederea în sine, optimismul, starea de bine.

  Pe lângă atelierele susținute, ne bucuram să putem organiza mici campanii de educare a populației, așa cum este și campania "București zâmbește".

  http://terapieprinras.ro/ 

  https://www.facebook.com/centruldeterapieprinras 

  Costuri

  Avem nevoie de 1600 de lei pentru achiziționarea materialelor (printuri citate despre zâmbet și despre fericire, baloane colorate, fotograf și echipament foto) și pentru acoperirea costurilor legate de logistică. Cu ajutorul vostru, vom face Bucureștiul un loc vesel și plin de zâmbet, chiar dacă numai pentru câteva zile.

  3 zile va ține campania noastră, de pe 12 până pe 14 august! Ajutați-ne să readucem zâmbetul pe buze oamenilor și să le reamintim că viața poate fi mult mai frumoasă dacă îi dăm o șansă și că trebuie să ne amintim să păstrăm mereu acest instrument simplu, dar de mare efect: zâmbetul! :) Avem încredere ca putem pune un zâmbet pe fata Bucureștiului.

  Ce spun cercetările?

  Cercetările arata că o porție bună de râs pe zi are aceleași rezultate ca și 10 minute de alergare! Considerăm că nevoia oamenilor de ludicitate și de joacă nu încetează odată cu maturizarea. Pe măsură ce încetăm să râdem sau să redevenim din când în când copii, îmbătrânim.

  Zâmbetul apare încă din timpul vieții intrauterine și ne însoțește pe tot parcursul vieții. Zâmbetul apropie oamenii, deschide porți, deschide suflete. Oamenii au nevoie să-și amintească faptul că au la îndemână acest instrument mic cu efecte mari și să-l folosească în fiecare zi.

  Beneficiile zâmbetului la nivel fizic: generarea senzației de vitalitate, energie și de echilibru, creșterea toleranței la durere, favorizarea secreției de endorfine (”hormonii fericirii”), întărirea sistemul imunitar și îmbunătățirea funcționării inimii.

  La nivel psihic: crește durata de viață, reduce stresul, stimulează creativitatea și mărește capacitatea de memorare, îmbunătățește calitatea vieții și crește gradul de fericire.


  ”Nu încetăm să râdem pentru că îmbătrânim, îmbătrânim din cauză că am încetat să râdem.”

  Loading
  X