Baricadele

A project from Writing & publishing category, initiated by Andrei Ruse

  • 20 Nov 2017

   Istoria ROCKului românesc, ultima campanie de crowdfunding de carte din acest an

   Fii alături de noi în ultima campanie de crowdfunding de carte din acest an!

   La sfârșitul lui 2016, am publicat prima parte din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, la Editura Hyperliteratura. Cartea cuprinde povestea fascinantă a fenomenului rock la noi în țară, de la începuturile anilor ’60 și mergând până în momentul revoluției din 1989, traversând toate etapele cenzurii comuniste și mișcările importante ale acelor ani.

   Ne dorim să continuăm acest proiect, care s-a dovedit un succes, și să dăm viață celui de-al doilea volum al trilogiei, „Rock în timpuri noi”, carte ce tratează rockul „în tranziție”, perioada nebună a anilor ’90. 

   Peste 100 de persoane au precomandat deja „Rock în timpuri noi”, cel de-al doilea volum din trilogie. Până pe 28 noiembrie poți precomanda și tu cartea, aici:https://goo.gl/pikwos

   PS. De asemenea, dacă nu ai încă primul volum, „Rock sub seceră și ciocan”, le poți comanda pe amândouă la pachet.

   Mulțumim pentru susținere,

   Echipa Hyperliteratura

  • 23 Jun 2017

   Mulțumim pentru susținere!

   Împreună am atins peste 120% din obiectiv și vom da viață seriei de publicistică „Baricadele” și volumului „Toată poezia lumii”, ale lui Andrei Crăciun.

   Vă mulțumim enorm pentru implicare și suport! Am scris câteva lucruri despre această campanie aici: Hyperliteratura.ro/campania-de-crowdfunding-baricadele-andrei-craciun 

   Începând de luna viitoare vă vom contacta pentru livrarea recompenselor.

   Echipa Hyperliteratura

  About the project

  Fii cu noi de aceeași parte a Baricadelor! Împreună ne dorim să dăm viață unui pachet de patru cărți semnate de Andrei Crăciun, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști și scriitori români.


  Cine este Andrei Crăciun

  Sursă foto: Unica.ro

  Andrei Crăciun este gazetar de presă scrisă încă din 2005, atunci când a câștigat trofeul „Talentul Anului”, la Premiile Ioan Chirilă. A primit mai multe burse pentru excelență în jurnalism, atât în țară, cât și în străinătate. În 2010, Freedom House l-a numit „Cel mai bun tânăr ziarist de cultură din România”; în 2011, Clubul Român de Presă l-a desemnat „Cel mai bun editorialist din România”; iar în 2012, la Premiile Superscrieri a primit și titulatura de „Cel mai bun reporter din România”.

  Andrei a scris de-a lungul timpului în publicații ca Evenimentul zilei, Adevărul, Gazeta sporturilor, România liberă, Cotidianul, Playboy, Suplimentul de cultură, Ziarul Metropolis, Unica, Catchy, Eva, Historia, FHM, VIP, Esquire, Viitorul României ș.a. Se numără printre pionierii freelancing-ului din România, fiind implicat în platforma independentă Dela0.ro, fiind de asemenea și unul dintre părinții fondatori ai proiectului Harfa.ro.  

  Scrie sub lozinca „Revoluția bunului scris”, călătorește mult în jurul lumii (de unde și dragostea sa pentru Cuba), și puteți afla mai multe despre el pe AndreiCraciun.eu. 


  „Baricadele” și „Toată poezia lumii”

      

  Deși Andrei scrie și poezie și proză, proiectul său cel mai drag rămâne seria „Baricadele”, pe care nu și-a propus să o încheie vreodată. „Baricadele” adună unele dintre cele mai bune articole publicate în presă de Andrei de-a lungul timpului, pagini de jurnal, impresii despre teatru, cărți, filme și artă în general, călătorii, reușind prin aceste fragmente „de viață” să pună cititorul în fața unor experiențe inedite și să-i schimbe de multe ori percepțiile despre lumea din jur . Uneori cu umor, alteori cu tristețe sau chiar ușor tragic, Baricadele reprezintă felul în care Andrei a înțeles lumea și vrea să o descopere alături de ceilalți.

  Primul volum al „Baricadelor” a apărut la Editura Humanitas, în 2014, iar în 2016 cel de-al doilea volum a fost publicat de Editura Herg Benet, ambele având succes la public. Ne dorim ca la Editura Hyperliteratura să reedităm aceste prime două volume (ediții revizuite și adăugite) și să publicăm cel de-al treilea volum al proiectului lui Andrei, urmând ca în fiecare an de aici încolo să venim cu un nou volum din „Baricadele”.

  De asemenea, ca să-i facem o surpriză lui Andrei, ne-am gândit că odată cu apariția noului volum din „Baricadele” și reeditările celor anterioare, să îi publicăm și volumul de poezie „Toată poezia lumii”, un proiect liric inedit și emoționant, care adună versurile și trăirile scrise de Andrei din toate orașele în care el a călătorit.


  Ce este Hyperliteratura

  Hyperliteratura.ro este o revistă de cultură online ce a fost lansată la începutul lui 2012 și a devenit în scurt timp una dintre cele mai citite publicații de profil literar din țară, adunând în jurul ei sute de mii de cititori. Începând de anul trecut am decis să ne deschidem și o editură, pentru a aduce publicului unele dintre cele mai interesante proiecte editoriale ale autorilor contemporani, dar mai ales pentru a oferi artiștilor autohtoni beneficii financiare și de promovare cu mult peste ceea ce oferă editurile obișnuite din țară.

  Citește cele 4 motive pentru care am decis să deschidem Editura Hyperliteratura .

  Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un proiect de carte, adresându-ne în primul rând publicului, care este cel mai în măsură să ne spună că își dorește aceste titluri.


  De ce este important să contribui

  Suma obținută din campania de crowdfunding va fi folosită pentru costurile de tipărire a celor patru cărți („Baricadele”, volumele 1, 2 și 3, „Toată poezia lumii”), urmând ca un procent mai mic să fie alocat promovării cărții și totodată costurilor de redactare și de tehnoredactare ale ei.

  Alegând să susții acest proiect, implicându-te și precomandând cele patru cărți semnate de Andrei Crăciun, vei contribui în primul rând la nașterea acestor volume și vei da șansa unui scriitor și jurnalist român de talent să își ducă mai departe proiectele de suflet, de care vom beneficia cu toții. Și nu uita că, investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

  Notă: Recompensele vor fi distribuite susținătorilor într-un interval de 30 - 45 de zile de la încheirea campaniei de crowdfunding.

  Loading
  X